31 oktober 2015: CONNIE VD BEKKENKAMP NAAR DUITSLAND

De Pollydochter Connie vd Bekkenkamp is met haar Zeldzaamzoon vandaag afgeleverd op de Select Sale voor transport naar Barby, Duitsland. Nieuwe eigenaren: Michaël en Reidun Hirschmann. Ik wens de nieuwe eigenaren veel succes met deze vriendelijke en goedfokkende merrie.

31 oktober 2015: SELECT SALE

De selectsale is voor de fokkers van mini's met aparte kleuren een groot succes geweest. Vooral de veulens werden voor hoge prijzen verkocht. De zwarten en vossen in de standaardmaat waren - met uitzondering van een aantal toppers- duidelijk minder 'gevraagd'. Op mijn hengst Zeldzaam van Geldersoord werd in het geheel niet geboden!! dus hij is weer mee naar huis gekomen.

Van de fam. Verheul uit Vierpolders had ik deze week accoord over de vos-entermerrie Helianthus v.d. Nolle.. De fam. Jos Aarts was zo vriendelijk de merrie mee te brengen naar de Select Sale. Een hele mooie enter!, met beste beweging. Ben er blij mee.

Helianthus v.d. Nolle

25 oktober 2015: GLIM ROSE VD VIJFMORGEN

Vandaag de zwarte, middenmaats twenter Glim Rose vd Vijfmorgen ontvangen, die ik onlangs had overgenomen van de Gebr. Aaftink in Holten. Glim Rose is een Bergerac v. Gelre- dochter uit de Zweedse merrie Pixie Rose. Een heel mooi papier! Ze is gedekt door de voshengst Prins vd Bekkenkamp. Omdat in de achtergrond van de merrie ook vosbloed aanwezig is heb ik goede hoop op een vosveulen!

27 mei 2015: Hengstveulen

Hoewel gehoopt op (eindelijk) eens een merrieveulen van Chestnut vd Brouwerij, toch weer een hengstveulen: Jason vd Bekkenkamp. Voor het vaderschap tekent Sandfords Golden Gizmo.

5 mei 2015: Independent

Van Prinsdochter Wilma vd Bekkenkamp vandaag een best hengstveulen. Groot, stoer met opvallend goed beenwerk. Een degelijk veulen! Gezien de "vreemde" bloedvoering (vader: Sandfords Golden Gizmo) waardevol om op te fokken.

2 mei 2015: Felicia & Chalotte

Omdat ik Derek vd Zandkamp (cremedunbont) heb verkocht, ook besloten afscheid te nemen van mijn enige zwarte merrie: Chalotte vd Megchelshof. Zij gaat in België de fokkerij dienen.

Ook verkocht de Zeldzaamdochter Felicia vd Bekkenkamp; 100 cm. Lang getwijfeld, maar als je wil krimpen dan moet je verkopen. Felicia gaat naar een collega-fokker in Brabant en wordt gekoppeld met Euforie vd Wechterholt.

Kopers: gefeliciteerd met deze mooie en eerlijke merries!

22 april 2015: eerste veulen 2015

Net als voorgaande jaren bijt Amber vd Baatehof weer het spits af in de geboortereeks.

Een merrieveulen!; de vijfde op rij voor Amber. Weer met een klein kolletje. Vader: Sandfords Golden Gizmo.

11 april 2015: nette scores Zeldzaamdochters

Tijdens de jaarlijkse stamboekopname in Mariënheem zijn vandaag 4 dochters van Zeldzaam v Geldersoord opgenomen in het stamboek:

1. Falette vd Bekkenkamp: 70-70 (96 cm)

2. Felicia vd Bekkenkamp: 70-70 (100 cm)

3. Francien vd Bekkenkamp: 70-80 (101 cm)

4. Fair Lady vd Gaarden: 70-70 (102 cm)14 maart 2015:Derek vd Zandkamp verkocht

De goldendun-bonte hengst Derek vd Zandkamp is verkocht aan de fam Giezen uit Alteveer.

Derek heeft in Nederland een B-licentie en is in Duitsland gekeurd in Hengstbuch 1.

Derek komt uit een grote Zandkamp-moederlijn met als vader de goldendun bonte Pybe v stal de Toekomst en is daarmee nauw verwant aan de bekende Zegmar vd Zandkamp.

Door het terughalen van Prins vd Bekkenkamp uit Denemarken, was Derek "overbodig" geworden.

Wij wensen de fam Giezen veel succes met deze mooie hengst.

25 januari 2015: PRINS VD BEKKENKAMP

Na een zeer succesvolle periode van 4 dek-seizoenen in Denemarken, is Prins weer terug in Nederland. Met zijn extreem soepele en krachtige bewegingen, een pijpomvang van 16 cm en zijn lange blonde manen blijft hij een plaatje om te zien. Maar 't is niet alleen een hele mooie showhengst!, ook in de fokkerij laat hij van zich spreken.. De huidige fokindex staat op ruim 12 en hij zal op grond daarvan én de aantallen komende winter definitief worden goedgekeurd. Vermeldingswaard is ook dat Prins al 4 goedgekeurde zonen heeft in Duitsland: De topper (sir)Wolter vd Bekkenkamp, Aron vd Bekkenkamp, Phar Lap vd Bekkenkamp en Chico v st. 't Hurkske.

Prins is nu in eigendom van de Gebr. Aaftink (stal de Zwanenkamp) in Holten.....

Prins, voorgebracht door Birgitte Christensen, tijdens de hengstenkeuring Denemarken 2011.

14 december 2014: nieuwe jaargang: één voshengst

De nieuwe jaargang hengsten heeft slechts één voshengst opgeleverd. De eerder genoemde Fantom v st Aschberg... middenmaat. In alle andere maten konden de aangeboden voshengsten niet overtuigen.. Eigenlijk niet verwonderlijk.... heel veel goede voshengsten -en dus aspirant vaderdieren- zijn in het afgelopen decennium verkocht naar het buitenland... Denemarken en Duitsland varen er wel bij!

12 december 2014: nieuwe voshengst middenmaat

Donderdag 11 december werden de nieuwe hengsten gekeurd in de midden- en grote maat.

Teleurstellend was het aantal en de kwaliteit van de aangeboden vossen/ vosbonten in deze maten.

Slechts 1 voshengst kon - met 98 cm in de middenmaat - de toets der kritiek doorstaan. De Another Color- zoon Fantom v. stal Aschberg werd goedgekeurd. Een rondom goed bruikbare hengst met -wat mij betreft- bemerkingen op kleur en fundament. Een pijpomvang van 14 cm is toch echt bij deze stokmaat minimaal....

fantom v st Aschberg

23 november 2014: op tal

Vandaag afscheid genomen van Fame en Fanny vd Bekkenkamp; twee mooie vos-twenters van Zeldzaam v Geldersoord. Het aantal merries (incl. jeugd) is hiermee teruggebracht tot 9.

30 oktober 2014:  einde hengstenopfok

Vandaag de laatste twee hengsten die nog in opfok waren verkocht en geleverd. Beide grotemaats-dieren,  Experiment Liebas (bruin) en Godfried vd Bekkenkamp (vos), zullen worden geruind en als gebruikspony worden ingezet...

4 oktober 2014: Krimp

De ponystapel begint langzaam op "tal" te komen.
Afgelopen maand diverse pony's verkocht.
De zwarte Atleetdochter "Pauline vd Bekkenkamp" is samen met haar Gizmo-dochter Hanny verkocht naar Friesland. De hengstveulens Heros en Hamlet krijgen beide een taak als gezelschapspony. Het geprimeerde veulen "Hettie vd Bekkenkamp" uit Amber vd Baatehof x Gizmo is opgehaald door de fam. Boon (stal de Brabantse Wal). De grotemaats twenter Ferry v st. 't Hurkske en de kleinere Trix v Veldhuizen zijn gisteren naar Duitsland gebracht.

Nog te verkopen:

Fame en Fanny vd Bekkenkamp (middenmaats-twenters van Zeldzaam v Geldersoord); Godfried vd Bekkenkamp (grotemaats enterhengst van Sander vd Provincialeweg uit Wilma vd Bekkenkamp) en Experiment Liebas (supergefokte bruine hengst van 1.03 cm)

22 september 2014: keuring Mariënheem

De keuringsdagen op 20 en 21 september 2014 waren succesvol. Mooiste moment was natuurlijk het kleine-maats kampioenschap van Elsje vd Bekkenkamp met een 1e premie. Elsje is een 91 cm metende dochter van Kyros v st.'t Hurske uit de Prins-dochter Alette vd Bekkenkamp. Elsje is in eigendom van de gebr. Aaftink in Holten (stal de Zwanenkamp).

De keuringsdagen waren extra spannend dit jaar omdat mijn hengst
Zeldzaam v Geldersoord op het punt stond de 1e beoordelingsfase af te ronden. Doordat 2 van de 3 getoonde twenters (vlot) konden worden geprimeerd, heeft hij aan alle eisen voldaan. Qua index en procentueel. Ook mooi om hier te melden, dat naast alle 2e premies bij de oudere merries/ruinen er nu ook een 1e premie aan het rijtje kan worden toegevoegd en wel voor de ruin Derrik ad Heuvel. Volgens de "deskundigen" in 2013 niet goed genoeg voor de dekdienst...jaja....

Ook mooi waren de resultaten voor de veulens van
Sandfords Golden Gizmo. Van de drie getoonde (merrie)veulens werden er twee vlot geprimeerd. Een mooi resultaat voor deze hele beste Deense hengst die nu in Duitsland staat.

Mijn "oudere" merries Wilma vd Bekkenkamp en Amber vd Baatehof ontvingen beide een 2e premie. Voor Wilma kan nu het kroonpredikaat worden aangevraagd. Amber moet nog een jaartje wachten.

Al met al twee leuke en gezellige keuringsdagen in Mariënheem. Met dank aan alle hulp van Leo Blaak en Jan en Bert Aaftink, die de ponies voortreffelijk hebben voorgebracht.

24 augustus 2014: Golden Gizmo naar Duitsland

Na 2 seizoenen dekdienst in Holten is Golden Gizmo verkocht en geleverd aan Reidun & Michaël Hirschmann in Barby, Duitsland. Gizmo heeft me mooie veulens gegeven en volgend jaar verwacht ik ook weer een koppeltje. Ik wens de fam. Hirschmann veel succes met deze fijne hengst.

Deze week ook verkocht en geleverd: Floor ad Heuvel, Dianda vd Bekkenkamp met veulen Hoss vd Bekkenkamp.

29 juni 2014: Derek vd Zandkamp

Vandaag de basishengst Derek vd Zandkamp teruggehaald uit Duitsland. Inmiddels goedgekeurd in HB-1 (vergelijkbaar met selectie-licentie bij het NSPS). Wordt ingezet om "kleur" en "beweging" te brengen en natuurlijk om verkoopbare veulens voort te brengen. Derek is de enige bij het NSPS goedgekeurde hengst, hoog in de middenmaat, in de kleur cremedunbont.

Derek met Reidun Hirschmann tijdens keuring Pruddendorf (1-2-2014)

10 juni 2014: James weer naar het noorden.

Na een aantal jaren dekdienst bij Roelof Mantingh is James v Heesselt weer terug naar het noorden. Na Groningen en Drente,, nu Friesland.
Vandaag verkocht én opgehaald. James is een zeer vitale, 20 jarige hengst zonder een spoor van slijtage. Een hengst waar de nieuwe eigenaren nog jarenlang plezier van kunnen hebben.

James: mei 2014; 20 jaar jong

4 juni 2014: Laatste veulen 2014

Van de voskleurige Helmutdochter Chestnut vd Brouwerij dit jaar weer een hengstveulen. Wel een beste! Vader is Sandfords Golden Gizmo. Ik noem hem Hamlet vd Bekkenkamp.

Als resultaat op de Bekkenkamp: 100% dracht; 4 merrieveulens en 4 hengstveulens, waarvan 1 de geboorte niet heeft overleefd.

3 juni 2014: Dusty2 v st.'t Hurkske gestorven

Na de toch moeizame geboorte van haar (dode) hengstveulen is vandaag Dusty2 ook gestorven. Vermoedelijk is er een interne bloeding opgetreden na de bevalling.

Dusty2 v st. 't Hurkske

2 juni 2014: dood hengstveulen bij Dusty2

Vanmorgen was mijn Zeldzaamdochter Dusty2 aan het bevallen... wat niet vorderde. Met behulp van de veearts een dood hengstveulen afgehaald. Het veulen lag gedraaid.

29 mei 2014: GOLDEN JAFFA OF KINKELL

De nu 23-jarige vader van Golden Gizmo: Golden Jaffa of Kinkell is in Denemarken uitgeroepen tot beste "veteraan-hengst" bij de shetlanders en reservekampioen over alle rassen.

Golden Jaffa of Kinkell, 23 jr.

27 mei 2014: Hengstveulen bij Trix

Na in 2013 gust te zijn gebleven, heeft Trix v Veldhuizen mij dit jaar een hengstveulen gebracht:
Heros vd Bekkenkamp. Voor het vaderschap tekent Golden Gizmo.

21 mei 2014: tab Fokmerries vernieuwd en tab nakomelingen Golden Gizmo toegevoegd.

Tab "fokmerries 3 jaar en ouder" is vernieuwd: alle merries hebben nu een eigen pagina met foto ! en een overzicht van de nakomelingen.

Toegevoegd is de tab : VEULENS GIZMO met daarin een overzicht van de geboren veulens 2014 incl. foto's . Hier dus ook de veulens van geëxporteerde merries, voor zover bij mij bekend.


19 mei 2014: 2e merrieveulen Wilma

Na een aantal jaren met hengstveulens heeft mijn Prinsdochter Wilma vd Bekkenkamp weer een merrieveulen gegeven: Hilmar vd Bekkenkamp. Zij is een halfzusje van de gisteren bevallen Connie. Een mooie familielijn!

18 mei 2014: weer een best merrieveulen

De Polly-dochter Connie vd Bekkenkamp heeft vannacht haar eerste veulen geworpen. Mooi en groot: vader Golden Gizmo. Komt in de boeken als "Helma vd Bekkenkamp".

9 mei 2014: Hanny vd Bekkenkamp

Mijn enige zwarte merrie Pauline vd Bekkenkamp (Atleet vd Zandkamp x Asterix v Dorpzicht) heeft vanmorgen geveulend. Een mooi, groot en sterk merrieveulen. Wel zwart. Vader: Golden Gizmo.

7 mei 2014: Hoss vd Bekkenkamp

De Prinsdochter Dianda vd Bekkenkamp heeft vannacht geveulend. Een sterk hengstveulen met beste benen en een heel lichte voskleur. Palomino? Tweede veulen van Golden Gizmo.

25 april 2014: Eerste veulen geboren

Amber vd Baatehof, mijn grotemaats vosmerrie, heeft vannacht probleemloos geveulend. Een mooi en sterk merrieveulen van Golden Gizmo. Ook het eerste veulen van mijn Deense hengst. Veelbelovend!

2 februari 2014: DEREK vd ZANDKAMP HB-1 in Duitsland (bericht van Michaël en Reidun Hirschmann)

Mitteldeutsche Hengstkörung Prussendorf 2014

 

Haben heute unseren Hengst Derek van de Zandkamp erfolgreich bei der Mitteldeutschen Körung in Prussendorf vorgestellt. Leider war die Zeit etwas kurz für die Vorbereitung doch sein guter Typ, Fundament (98cm -15,5cm) und sein guter Trab überzeugten die Körkommission. Da es Unstimmigkeiten zwecks der Körung in den Niederlanden gab wurde er nach Abstimmung mit der Zuchtleitung hier zur Erstkörung und nicht zur Anerkennung vorgestellt.Nun kann er nach seinen Einsatz 2013 in den Niederlanden auch in Deutschland seine Vererberqualität beweisen. Die ersten Fremdstuten bzw. Anmeldungen sind bereits erfolgt.

Derek vd Zandkamp

8 januari 2014: Experiment

Vandaag de bruine grotemaats hengst Experiment Liebas opgehaald bij Wilfried ten Dam. Experiment is een zoon van Shadow v Drieoka uit de Engelse vosbonte merrie Civocast Juniper. Experiment is 2,5 jaar en wordt in 2015 ingezet op de vosmerries van Zeldzaam v Geldersoord en Anders v Bunswaard. Kleurkansen op vos: 50% vos, 37,5% bruin en 12,5% zwart.

De bruine (bay) hengst Experiment Liebas; grote maat

30 december 2013; Derek en Candy naar Barby

Bijna op de valreep van 2013 de goldendunbonte hengst Derek vd Zandkamp en de grotemaats vosmerrie Candy vd Bekkenkamp halverwege de eindbestemming (Barby) gebracht. Ik wens Reidun en Michaël Hirschmann veel succes met deze aanwinsten. Vooral van Derek heb ik hoge verwachtingen. Een mooie hengst met best beenwerk, goede bewegingen, een gewilde kleur en ook nog een sublieme afstamming.
Candy is een beste vosmerrie, drachtig van Golden Gizmo. Vader: Omar van Roba en moeder de Prinsdochter W-Resi vd Bekkenkamp.

18 december 2013: Derek vd Zandkamp

De goldendunbonte hengst Derek vd Zandkamp komt naar Holten. Derek is 97 cm en heeft als vader de creamdunbonte hengst Pybe v stal de Toekomst en als moeder de 1e premie vosmerrie Passadoble vd Zandkamp (100 cm). Derek heeft een B-licentie.

Derek tijdens hengstenkeuring 2012

14 december 2013; ZWART DOMINEERT

Op de jonge-hengstenkeuring vandaag weer geen in de maat gefokte voshengsten goedgekeurd. In de middenmaat was het aanbod nog redelijk, maar de voorkeur van de jury ging uit naar een klein gefokte zoon van Rex vd Renderklippen en een Naikelzoon uit een Grandiosomoeder. Als de achtergrond buiten beschouwing wordt gelaten waren dit ook de twee best bewegende vossen van het koppel........... maar toch. Een verloren jaar. Wel werden dit jaar meer "grote" zwarten goedgekeurd. Blijkbaar wil men enige reserve inbouwen om de uitval na spermaonderzoek te compenseren.

12 december 2013: hengstenkeuring mini/klein

Vandaag de hengstenkeuring van het NSPS bezocht waar aan een 10-tal hengsten in de mini- en kleine maat (5/5) een selectielicentie werd toegekend. Er zaten leuke hengsten bij en de sfeer was goed. Collegae gebr. Aaftink hebben op de valreep nog een heel mooi (niet gekeurd) hengstje gekocht met een heel aansprekend type/ goede bewegingen en mooie voskleur. Beslist een aanwinst! Nog groen en nog niet helemaal keuringsklaar. Dus volgend jaar?? of B-hengst??

27 november 2013: A-licentie voor Zeldzaam en James verlengd

Van het NSPS ontving ik vandaag het bericht dat de hengsten Zeldzaam v Geldersoord en James v Heesselt ook voor 2014 hun A-licentie behouden.

Voor Zeldzaam de opmerking:

"De hengst voldoet nog niet aan de gestelde getalscriteria van aantallen veulens, enters en twenters. Procentueel voldoet de hengst op dit moment wel aan de eisen. Wij willen u erop wijzen dat er ook in 2014 weer moet worden voldaan aan de gestelde procentuele eisen van te tonen veulens, enters en twenters".

Ik verlang naar de dag dat ik me bezig kan houden met de fokkerij van shetlandpony's (vos grote maat) en me niet meer hoef te bekommeren om dit soort onzin............

Ledenvergadering NSPS

23 november 2013: Vooral groot/zwart in gevarenzone

Voorafgaand aan de ledenvergadering afgelopen zaterdag een drietal interessante lezingen bijgewoond; georganiseerd door het NSPS. Onderwerpen: inteelt/verwantschap/spermakwaliteit. Zaken die met elkaar te maken hebben. Vooral in de grotere maten zwart wordt het kritiek. Hoge toename van inteelt per generatie en een hoge inteeltgraad van de individuele dieren levert problemen voor nu en de toekomst. Vooral mbt kenmerken die te maken hebben met vitaliteit en vruchtbaarheid. We zien dit al duidelijk terug in spermakwaliteit. Vooral de morfologie van zaadcellen is genetisch bepaald en dan vooral (afwijkingen aan) de kop. Over de toekomst van onze fokkerij en de richting was de heer Ducro het meest duidelijk: om de (genen)diversiteit van het ras "shetlander" te vergroten is onze "kampioenfokkerij" uit den boze en is een bredere inzet van hengsten noodzakelijk. Desnoods door aan alle hengsten een dekbeperking op te leggen. 


14 oktober 2013: ELMER & EROS naar hengstenkeuring

Vandaag toch maar besloten om, ondanks de hoge kosten, de opfokhengsten Elmer vd Bekkenkamp (Kyros x Wilma) en Eros v Stal 't Hurkske (Zeldzaam x Wendy) op te geven voor de hengstenkeuring 2013.
Beide hengsten meten rond een meter; hoog in de middenmaat of laag in de grotemaat. We zien wel.
Lopen nu nog op de Groningse klei om conditie op te bouwen. Volgende week naar Holten om met de noodzakelijke  training te beginnen. Het zijn beide beste en in de maat gefokte hengsten. Overigens... beide zijn te  koop na de keuring. A...B....of ??

22 september 2013: Merries naar Duitsland

De kroonmerrie -met 1e premie- Linda vd Blikham is samen met 4 enters en twenters, vandaag, naar Garbsen gebracht. Als compensatie voor de transportkosten twee ronde balen hooi mee retour genomen. Eindbestemming voor het vijftal is "rond" Maagdenburg.

22 september 2013: teleurstellende keuring

De jaarlijkse fokdag in Mariënheem 2013 (20 en 21 september) is -voor mij- erg teleurstellend verlopen. Met name de jeugd klasseerde laag. Van de 6 getoonde enters ontvingen er slechts 2 een premie. De 2 twenters gingen beide premieloos huiswaarts. Oorzaak: te veel ponies....te weinig voorbereiding. Achteraf blijkt het onmogelijk om met een paar man 8 ponies kort achter elkaar (met 2 x 3 per ring) ordentelijk voor te brengen. Gelukkig heeft Zeldzaam voldoende "jeugdindex" opgebouwd om deze klap op te kunnen vangen. Ik heb in ieder geval aan de "aantallen" kunnen voldoen. Les: dat nooit weer!!!

Bij de oudere merries scoorden Amber vd Baatehof en Dusty2 v stal 't Hurkske goed: beide ontvingen een 2e premie en liepen in de voorste regionen. De Polly-dochter Connie vd Bekkenkamp stelde enigszins teleur: een 3e premie. Ze was ook wel erg dik!... Had ik beter niet voor kunnen brengen. Is gewoon een beste 2e premie-merrie.

Les uit de keuringen: een fokdagpremie is leuk, maar zegt eigenlijk net zo veel over de conditie, de "vorm van de dag" en de voorbrenger dan over de basis voor de fokkerij: type en beweging. En is daarmee dus geen goede en betrouwbare graadmeter voor de fokindex van de vader, zoals nu wordt gehanteerd.

21 september 2013: nog 12 voor verkoop

🙂
: Als deze smiley achter een pony staat dan is zij nog te koop. De paars gekleurde ponies wil ik aanhouden als basis voor mijn (beperkte) fokkerij.
Stand per 21/9/2013: te verkopen:🙂
. 4 drachtige merries
. 1 twenter
. 6 enters
. 1 merrieveulen

19 september 2013: geen opfok meer

Gezien de hoge kosten van opfok en goedkeuring  (bijna) alle hengstveulens + (alle) enterhengsten verkocht. Totaal 7 stuks vonden hun weg naar Ootmarsum waar ze een winterweide mogen kaal eten. En daarna? De opbrengsten zijn beduidend lager dan de kosten voor paspoort + chip.

12 september 2013: Krimp

Deze week enkele knopen doorgehakt om te krimpen in omvang van de ponystapel.

Verkocht en geleverd:

. Anders v Bunswaard
. Liselotte vd Vendel
. W-Resi vd Bekkenkamp
. Crystal vd Feankamp
. Celeste vd Bekkenkamp
. Eefje vd Bekkenkamp
. Elene-Rose vd Bekkenkamp

Anders is naar Zweden; Liselotte is naar Drachten verhuisd en de overige merries vinden allemaal hun weg in Duitsland. Ditmaal rond Lübeck (achter Hamburg, Oostzeekust). Heen en terug ca 830 km. Je moet er wat voor over hebben!

10 juli 2013: Dood

Vanmorgen lag Giro (het laatstgeboren -hengst-veulen van Britny) dood in het land. Oorzaak: ??

2 juli 2013; Einde veulenseizoen: hengstenjaar

Vandaag heeft de laatste merrie geveulend. Bij Britny v st.'t Hurkske liep vanmorgen een vos hengstveulentje. Vader: Anders v Bunswaard.

15 juni 2013: FLEUR NAAR GRONINGEN (of Drenthe)

De mooi getekende vosbonte jaarling-merrie Fleur vd Bekkenkamp is vandaag opgehaald door haar nieuwe eigenaar: Roelof Manting. Fleur is een dochter van James v Heesselt uit de cremedun-bonte merrie Karat's Opal Prinzess.

9 juni 2013: Gerlof vd Bekkenkamp en Gini

Een best en sterk hengstveulen van de vosmerrie Chestnut vd Brouwerij (Helmut x Friso). Voor het vaderschap tekent Anders v Bunswaard ! Wat afstamming betreft, zeker een hengst om te bewaren.

Het te vroeg geboren merrieveulen doet het goed! Ze krijgt toch genoeg melk binnen uit een "uiertje van nïks" Optimistisch heb ik haar ook maar een naam gegeven: Gini vd Bekkenkamp. Toch nog maar niet laten registreren bij het NSPS; bij registratie ben je altijd 17 euro kwijt... ook als het veulen vóór chippen + paspoort komt te overlijden.

5 juni 2013: Te vroeg: merrieveulen Anders

Het eerste merrieveulen van Anders v Bunswaard is geboren. Helaas wel -zichtbaar- te vroeg. Volstrekt onverwacht liep Crystal vd Feankamp vanmorgen met een tenger en mager merrieveulen aan de voet. Crystal had nog geen  uier "gemaakt", dus of de melkproduktie op gang wil komen bij deze vroeggeboorte is de vraag.
Afwachten dus........

3 juni 2013: Black Lady verkocht & GOLDEN GIZMO in de koppel

Vandaag Black Lady vd Bekkenkamp (v Polly v Waterloo) verkocht en geleverd in Bovensmilde. Ze krijgt bij de nieuwe eigenaar de functie van gezelschapspony.

Ook Golden Gizmo in de koppel merries gebracht waar hij zich gedroeg zoals ik verwachte: rustig!

1 juni 2013: weer een hengstveulen

Het vierde hengstveulen op rij van Anders v Bunswaard. Moeder is de Omar v Roba-dochter Candy vd Bekkenkamp.

31 mei 2013: ....Govert heeft het niet gehaald

Ondanks de ogenschijnlijk goede zorgen van de  pleegmoeder Linda, heeft "Govert" -de pleegzoon, geboren 27 mei- het niet gehaald. Gisteren lag hij dood in de wei. Mogelijk dat het leeftijdsverschil tussen beide veulens te groot was. Govert was het derde (hengst-)veulen van Anders, bij mij geboren. De eerste twee veulens kwamen dood ter wereld.....
Nog 4 zichtbare drachtigheden te gaan van Anders.

27 mei 2013; Pleegmoeder met twee hengstveulens

Tot mijn verrassing liepen er vanmorgen twee hengstveulens bij Linda vd Blikham. Het eigen veulen en een pasgeboren... Ze liet het pasgeboren veulen met alle rust en liefde drinken..... In de koppel ontdekte ik dat Celeste vd Bekkenkamp (smokey) "de buik kwijt was" en dus moeder was geworden. Helaas taande zij niet naar het veulen. Ik laat de situatie maar zo als ie is.

23 mei 2013: Eros & Elmer

De twee twenterhengsten Elmer vd Bekkenkamp (v. Kyros v st. 't Hurkske) en Eros v St.'t Hurkske (v. Zeldzaam v Geldersoord) hebben zich goed ontwikkeld op de vette Groningse klei. Grote-maats-voshengsten; waar vind je ze nog? Samen met Roelof Mantingh beide hengsten bekapt, ontwormd en vooral bekeken. Beider conclusie: zeker de moeite waard om voor te stellen in december 2013.

20 mei 2013: Eerste merrieveulen van Sander!

Vandaag het eerste merrieveulen van Sander vd Provincialeweg!. Moeder: Amber vd Baatehof. Een mooi, groot en sterk veulen. Grace vd Bekkenkamp.

Na een serieuze twijfel toch ook de drie hengstveulens van Sander opgegeven voor NSPS-registratie. Drie maal 27,50 euro!. en wat brengen ze op in oktober?? Tijdens mijn stageperiode in Canada (jaren 70) werden Jersey stierkalveren direct na de geboorte doodgeschoten.....ze brachten toch niets op. Economisch gezien zou je dit ook moeten met de geboren hengstveulens; maar doe je dat?

16 mei 2013: Wilma & Black Lady

Wilma vd Bekkenkamp heeft gisteren geveulend. Een groot hengstveulen van Sander vd Provincialeweg. Een volle broer van de in Duitsland goedgekeurde Daan vd Bekkenkamp.

Bij Black Lady vd Bekkenkamp vanmorgen, met hulp van de veearts, een dood hengstveulen afgehaald. Het veulen was al enige dagen dood. Vader: Anders v Bunswaard.

14 mei 2013: Pauline & Liselotte

Pauline vd Bekkenkamp (zwarte Atleetdochter) heeft vanmorgen een vos hengstveulen gekregen van Sander. Liselotte is, na de zware bevalling gisteren van een dood merrieveulen, opgehaald door de fam. Schurink uit Agelo om een moederloos veulen te zogen. Hopen dat dit lukt!

Liselotte, nog dragend

13 mei 2013: Een slechte start van het veulenseizoen

De twee oudste merries hebben vandaag geveulend: Bij Linda vd Blikham liep een fier hengstveulentje (vader Sander) en Liselotte vd Vendel was, toen ik er bij kwam, nog aan het veulenen. Helaas wilde dit niet vlotten. Na inschakeling van de veearts konden we met moeite het zware merrieveulen verlossen. Helaas dood. Nu maar hopen dat Liselotte de zware bevalling te boven komt.

23 april 2013: Golden Gizmo in Holten

De in Denemarken goedgekeurde 1e klas voshengst Golden Gizmo is vandaag in Holten aangekomen. Sander vd Provincialeweg is op weg naar Zweden.
Golden Gizmo wordt - naast Anders v Bunswaard- hoofdzakelijk ingezet op eigen merries, maar is ook beschikbaar voor derden. Opvallend aan Gizmo is het mooie, lange kruis en het zware beenwerk. Een aanwinst voor de vosfokkerij in de grote maat!, gezien de verfijning door de "mini"-invloed de laatste decennia.

19 april 2013: Golden Gizmo komt naar Holten

Vandaag met de eigenaresse Ann Sandford en Anne Pagmar uit Zweden een accoord bereikt over de 'ruil' van mijn hengst Sander vd Provincialeweg met de Deense hengst Sandfords Golden Gizmo. Sander vertrekt naar Zweden.

Golden Gizmo tijdens de keuring in Fredicia 2009.

26 maart 2013: NIEUWS UIT BARBY


24.03.2013 Sir Wolter van de Bekkenkamp ist wieder bester Vererber von Brandenburg Anhalt . Seine Fohlen wurden mit den Noten 8,4 im Typ , 7,4 im Exterieur , 8.2 in der Bewegung und einer Gesamtnote von 24,0 bewertet .

25 maart 2013: CREAMDUN BONT verkocht

Vandaag de creamdunbonte merrie Karat's Opal Prinzess verkocht en geleverd aan Wilfried ten Dam. Eindbestemming: ??? buitenland. Prinzess is een dochter van de homozygoot bonte Morten Liebas uit een zwartbonte dochter van Kapriool vd Rozenbottel. Prinzess is in Duitsland geboren en in Stutbuch 1 ingevoerd. Van Prinzess heb ik nog een vosbonte jaarling met als vader: James v. Heesselt.

Prinzess in Hamburg, met creamdun-bont veulen.

1 maart 2013; Akke en Alette verkocht

De twee halfzusjes, met als vader Prins vd Bekkenkamp, Akke en Alette vd Bekkenkamp zijn verkocht aan Wilfried ten Dam.
Bestemming: Polen(?) Beide merries zijn gedekt door Sander vd Provincialeweg
.

18 november 2012; Waarschuwing!!

Het "aantallenfetesjisme" van ons stamboek NSPS heeft toegeslagen: Mijn best fokkende voshengst Zeldzaam van Geldersoord heeft een waarschuwing ontvangen,omdat ik te weinig enters heb getoond op de premiekeuringen. Ik MOET nu alle merrieveulens aanhouden om volgend jaar aan de AANTALLEN enters te komen. Geweldig nieuws als je eigenlijk wil minderen in aantal..............

Vandaag ook alle veulens gespeend.

4 november 20012: vosveulens grote maat!

Vandaag opgehaald uit het Brabantse, de grote-maats-vosveulens Famosa v Uilenbroek (uit de Jolly Roger dochter Limosna v Uilenbroek) en Ferry v st.'t Hurkske (uit Vicky v st.'t Hurske= Polly v Waterloo x de befaamde "oude" Ferry v st.'t Hurkske). Ook naar Holten meegebracht het middenmaats vosveulen Floortje ad Heuvel (uit Wendy vd Heuvel) en het vosbonte, kleinere middenmaats-merrieveulen Fidiana vd Vossenjacht (v. Vincent v st.'t Hurkske) De drie vosveulens hebben als vader ANDERS V BUNSWAARD.

NB: Voor de liefhebbers van grote maats vossen: Wim vd Heijden heeft Vincent v st.''t Hurkske te koop!!!!!!!!!!!!!!

21 oktober 2012: Zeldzaam naar Broekland

Mijn voshengst Zeldzaam van Geldersoord (1e premie) is voor de seizoenen 2013 en 2014 verhuurd aan:

Comb. I & J Wolfkamp
Broeklanderdijk 38a
8107 PC Broekland
Tel: 0572-356509
E-mail: info@staldeborgelaar.nl

Zeldzaam is voor 75% Marshwood gefokt uit beste (zwarte) lijnen en wordt ook bij derden ingezet.


17 oktober 2012: Xavier vd Bekkenkamp HB 1 in Duitsland

Op 6 oktober jl werd de inmiddels 6 jarige minihengst Xavier vd Bekkenkamp ingeschreven in HB 1. Xavier is een zoon van de vosbonte Sienke vd Bekkenkamp * Ivo v stal de Kosterij. Xavier is goedgekeurd onder de naam: Hidalgo von der Nienburg. Xavier is een halfbroer van de in Beieren goedgekeurde vosbonte hengst Aron vd Bekkenkamp.

13 oktober 2012: Duitsland

Pleuntje v Keizershof, Dama v Uilenbroek, Amanda vd Bekkenkamp en Evita vd Bekkenkamp zijn vandaag verkocht aan Reidun und Michaël Hirschmann uit Barby, Duitsland.

7 oktober 2012; Daan vd Bekkenkamp in Zuid-duitse dekdienst

Vandaag van de huidige eigenaar Günther Schmid bericht ontvangen dat de als veulen geëxporteerde hengst Daan vd Bekkenkamp in Beieren zijn dekbrevet heeft ontvangen. Daan is een zoon van Sander vd Provincialeweg uit de Prinsdochter Wilma vd Bekkenkamp. Daan werd in München premiehengst en "Siegerhengst". Een mooie prestatie!. Met de goedkeuring van Daan zijn nu 4 "Bekkenkamp"hengsten in Duitsland actief; te weten Wolter, Aron, Pharlap en nu dus Daan. Vier grote-maats VOS hengsten.

4 augustus 2012: Woodruff en mushroom hengstveulen naar Duitsland.

Woodruff v Uilenbroek is met haar pasgeboren mushroom hengstveulen (v. Vincent v st.'t Hurkske) verkocht aan Michaël Hirschmann uit Barby.

3 & 4 augustus 2012: Sir Wolter vd Bekkenkamp straalt in Ermelo

Het was spannend 3 augustus in Ermelo. In een grote rubriek "kleurhengsten - grote maat" werd Sir Wolter vd Bekkenkamp toch kopnummer. Zeker 20 rondjes rondstappen waren nodig om hem te verkiezen boven de in Nederland goedgekeurde voshengst Thijmen v stal Polderzicht. Op 4 augustus 's-ochtends bleef Wolter -als enige (grote maats-) vos- lang meedraaien voor het kampioenschap dekhengsten. Uiteindelijk werd de mini Burgemeester v Riverdance gekozen als kampioen. Wolter mag zich -met trots- europees kampioen voshengsten noemen. Ik feliciteer de huidige eigenaren Reidun en Michaël Hirschmann uit Barby, Duitsland. En natuurlijk ben ik er trots op dat de nederlandse, maar in Nederland en bij het NSPS zo verguisde grote vossen,  internationaal wel hun mannetje kunnen staan!!!

30 juli 2012; mushroom hengstveulen

Vannacht heeft de 2e premie kroonmerrie Woodruff v Uilenbroek een sterk gebouwd mushroom hengstveulen gekregen van Vincent v st. 't Hurkske.
Een unieke kleur in deze maat! en interessant om op te fokken. Bekend is dat de mushroom kleur voorkomt in lijnen die terugvoeren naar o.a. Gletness Rockal en Kismet v Bunswaard.

16 juni 2012; Anders prima koppelhengst

Vandaag Anders van Bunswaard in de koppel "merries zonder veulens" toegelaten. Anders gedroeg en gedraagt zich als een heer tussen de dames! Jaagt niet, dekt prima.

12 juni 2012: Elmer & Eros naar Groningen

Vandaag heeft Roelof Mantingh de twee jaarlinghengsten Eros van stal 't Hurkske ( Zeldzaam x Polly uit een "Hurkske" moederlijn) en Elmer vd Bekkenkamp (Kyros x Prins uit een Veldzichtlijn) opgehaald om opgefokt te worden op de vette, groningse klei. Benieuwd hoe ze er over 2 jaar voorstaan!.

21 mei: Prinsdochter uit beste moederlijn naar Holten.

Britny v st.'t Hurkske komt naar stal de Bekkenkamp.
Britny is een Prinsdochter uit de vorig jaar overleden vier-voudige hengstenmoeder van Wim vd Heijden: Ferry v st.'t Hurkske. Britny is in het stamboek opgenomen met 80 pnt voor type en 85 voor beweging!!!!

Moeder Ferry is een volle zuster van de bekende hengst: Arno v st 't Hurkske en is zelf moeder van de ggk hengsten: Kyros, Micky, Narcos en Chico v st.'t Hurkske. Een moederlijn om van te smullen!!

Britny v st.'t Hurkske.

19 mei 2012: Vos merrieveulen uit zwarte moeder

Pauline vd Bekkenkamp, mijn zwarte Atleetmerrie uit een Asterixmoeder, heeft vannacht een correct gebouwd vos merrieveulen gekregen. Fanny vd Bekkenkamp. Vader is Zeldzaam. Evenals vorig seizoen gaat bij mij 2012 de boeken in als "merriejaar": 7 merrieveulens en 3 hengstveulens.
Ik verwacht nog één veulen van Vincent v st 't Hurkske in juli.

17 mei 2012: merrieveulen van Trix

De "zwart" gefokte merrie Trix van Veldhuizen heeft me vanmorgen een sterk merrieveulen gegegeven van Zeldzaam.
Zowel van moederszijde als vaderszijde een flinke dosis Marshwoodbloed.


11 mei 2012: Falette vd Bekkenkamp

Deze morgen liep er een kwiek merrieveulen bij Alette vd Bekkenkamp. Vader Zeldzaam. Van de 8 veulens is de stand nu 3 hengst- en 5 merrieveulens; waarvan 4 van Zeldzaam..

8 mei 2012: Drie op dinsdag

Vannacht hebben Liselotte vd Vendel en Wilma vd Bekkenkamp geveulend. Beste veulens van Zeldzaam. Van Liselotte een merrieveulen en van Wilma het derde hengstveulen op rij. Tegen 11.00 uur kwam de derde: een mooi, groot merrieveulen van Amber vd Baatehof.

3 mei 2012:  Twee hengstveulens

Akke vd Bekkenkamp en Pleuntje v Keizershof hebben beide vroeg in morgen een hengstveulen gekregen van Zeldzaam v Geldersoord.

2 mei 2012: Merrieveulen van Linda

Afgelopen nacht heeft Linda een mooi merrieveulen gekregen van Zeldzaam van Geldersoord. Ik noem haar Felinda vd Bekkenkamp.

29 april 2012: Export Duitsland

De voshengst Omar van Roba, van R. Beijering uit Valthe,  is samen met de 101 cm metende driejarige vosmerrie Clarence vd Bekkenkamp (Polly v Waterloo x Fellow vd Klaverhoek) geëxporteerd naar Duitsland. Ik wens vader en zoon Schulze uit Lindau veel succes met de nieuwe aanwinsten.

27 april 2012: Zeldzaam naar stal Wechterholt

Zeldzaam v Geldersoord is voor het seizoen 2012 verhuurd aan stal Wechterholt (Harold Hamer) in Wijhe
.

18 april 2012: Eerste veulen 2012

Vandaag heeft de creme-dun bonte merrie Karat's Opal Prinzess geveulend van James van Heesselt. Een mooi getekend vosbont merrieveulen!

14 april 2012; succesvolle stamboekopname

Mijn 6 drie-jarige merries en nog 2 oudere merries zijn vandaag in het stamboek opgenomen. Behalve Crystal vd Feankamp (95 cm) vielen alle driejarigen in de grote maat! Vooral op beweging scoorden allen goed!, maar toch nog minder dan de beste beweger: Amanda vd Bekkenkamp. Deze zwarte 105 cm grote dochter van Charlieboy vd Zandkamp uit de moeder van Prins: lea vd Menger scoorde op alle bewegingsonderdelen een fantastische 2!

4 februari 2012: vierde Prinszoon goedgekeurd in Duitsland

In Pruddendorf is gisteren de pony hengstenkeuring gehouden voor Midden- en Zuid Duitsland. De in Nederland niet toe-gelaten shetlandhengst Chico v st. 't Hurkske (94 cm) werd in Duitsland goedgekeurd en tevens als beste "originalhengst" bestempeld. Chico is een zoon van Prins vd Bekkenkamp uit de (nu) viervoudige hengstenmoeder Ferry v st. 't Hurkske.
Een mooi succes voor de eigenaar Michaël Hirschmann, de merrie-eigenaar Wim vd Heijden en natuurlijk voor mijn gefokte hengst Prins vd Bekkenkamp. Chico is de vierde zoon van Prins die in Duitsland voor de dekdienst is toegelaten.

8 januari 2012; Maaike vd Vendel naar Limburg

De kroonpreferente Maaike vd Vendel (1e premie) is verkocht aan dhr. Verheesen uit Limburg. Maaike is gedekt door de 1e premiehengst Zeldzaam van Geldersoord.

Maaike vd Vendel KrPref

28 december 2011; export duitsland

Met Michaël en Reidun Hirschmann vandaag een aantal collega-fokkers uit Duitsland op bezoek gehad. Liefhebbers van grotere vossen en vosbonten. Mijn enige vosbonten: de Herautdochter Windy vd Roolf en haar dochter Cindy vd Bekkenkamp (vader Polly v Waterloo) hebben de nederlandse nattigheid verruild voor de ruimte in Duitsland. Tevens verkocht de mooie middenmaats merrieveulens (vos) van Pleuntje vd Keizershof en Maaike vd Vendel. De Prinszoon uit de 3-voudig hengstenmoeder Ferry v st.'t Hurkske van Wim vd Heijden uit Erp (94 cm en niet gekeurd in Nederland) gaat naar Michaël Hirschmann en wordt als 4- jarige voorgesteld voor goedkeuring. In tegenstelling tot onze nederlandse "deskundigen" hebben wij veel vertrouwen in de fokpotentie van deze hengst.

Windy vd Roolf

9 december 2011: Vosfokkerij grotere maten failliet

Het NSPS ondersteunt de fokkerij van voskleurige shetlanders in de grotere maten niet meer. Tijdens de hengstenkeuring 2011 werd geen enkele voshengst goedgekeurd die in de maat is gefokt!! (Colin v Landskaande V. mini en MV mini en Cay vd Viersprong: V. kleine maat en MV mini) Welk belang dient het NSPS??

Uitslag jonge hengstenkeuring 10 Dec. 2011 midden maat :

nr. 108 Cay v.d Viersprong V. Kai v.d Rijsdrecht , vos , 97 cm. Eigenaar J. Lanting te Aalden.
nr. 118 Calypso v.d Buitenweg V. Othello v.d Veldhoeve , zwart , 97 cm. Eigenaar P. Bonants-Janssen te Smakt.
nr. 141 Collin v. Landskaande V. Gold Star v.d Beatrixlaan , vos , 93 cm. Eigenaar Comb. Velds / Klaassens te Donderen.
nr. 143 Coldplay v.d Esdahoeve V. Vancouver v. Spoorzicht , zwart , 98 cm. Eigenaar Comb. Esschendal / Osseforth te Dalen.
nr. 148 Rosenhagas Québec , V. Lakris , zwart , 94 cm. Eigenaar M.T.A Kramp te Valburg.

Uitslag jonge hengstenkeuring 10 Dec. 2011 grote maat :

nr. 164 Casper v.h Aeghterhuus V. Octaaf v.d Römer , zwart , 103 cm. Eigenaar Hengstenhouderij Kramp te Valburg.
nr. 170 Carvén of Shetlane V. No Fear v.d Römer , zwart , 103 cm. Eigenaar P.P.A v.d Laan te Lottum.
nr. 193 Contador v. stal Brammelo V. Almnas Mahogny , zwart , 101 cm. Eigenaar Gebr. Nijhof te Haaksbergen.
nr. 197 Canna`s Bossanova V. Junibackens Rembrandt , zwart , 103 cm. Eigenaar Comb. Kramp/Jaspersen/v.Asch te Valburg.
7 december 2011; Website bijgewerkt voor 2012

Vandaag de website bijgewerkt voor 2012. Omdat ik de twenters dit jaar gust heb gelaten blijven zij nog geboekt als jeugd (drie jarigen) voor 2012.

3 oktober 2011: Zeldzame nafok v. Uilenbroek

Wegens inkrimping overgenomen van Jacques Remmen uit Helvoirt de op 6-jarige leeftijd "kroon" verklaarde merrie Woodruff v Uilenbroek met het jonge merrieveulen Encantadora (vp; vader Zeldzaam v Geldersoord) Woodruff is een Ferdinand v st de Dwardijk - dochter uit de bekende merrie Limosna v Uilenbroek Kr (Jolly Roger of Marshwood * een dochter van Goldan Sabby KrSuperPreferent).

Uit Limosna overgenomen het geprimeerde merrieveulen Esperanza en de geprimeerde entermerrie Dama. Beide dochters van mijn hengst Zeldzaam v Geldersoord.

In de jeugd is de Marshwood -vos invloed dubbel verankerd!


30 september 2011; Anders terug in Holten

Nu het dekseizoen voorbij is mag Anders weer in de wei in Holten. Bij Wim vd Heijden in Erp (stal 't Hurkske) heeft hij 8 merries gedekt, waarvan 4 na 1x drachtig, 3 na 2x en 1 merrie is helaas gust gebleven. Helaas heeft Anders ook in de laatste sprong op 15 september jl -in Utrecht- een VOLGENS DE NORMEN onvoldoende spermakwaliteit laten zien. Toch zit Anders met zijn sperma (bijna) altijd ruim boven de 1000 TNB, met een royale beweeglijkheid, maar een morphologie van 32 - 38 % wat min. 40%  moet zijn.

Ook naar Holten 2 geprimeerde hengstveulens van Zeldzaam van Geldersoord. "Edwin" uit  de 1e premiemerrie Wendy vd Heuvel en "Eros" uit de 2e premiemerrie Wendy v st. 't Hurkske. Beste hengstveulens, maar of het de moeite en kosten loont?? Foto's volgen.

28 september 2011;  ponymarkt heeten

Mooi, zonnig, droog, gezellig en een aanvoer van ca. 500 pony's en paarden. Een geslaagde ponymarkt Heeten 2011, met als minpuntje een beroerde handel. Waar blijven de particulieren die een leuke pony zoeken?  Verkocht: Bontje vd Bekkenkamp met hengstveulen.

Bontje vd Bekkenkamp

18 september 2011: Duitse successen

Bericht van Michaël Hirschmann: Staatsprämienschau für die Länder Sachsen-Anhalt und Berlin-Brandenburg. Die Stute Belle van de Bekkenkamp wurde auf der Schau Reservesieger und wurde mit dem Titel der Staatsprämienstute ausgezeichnet. Nur eine Stute war besser und das war die Stute Vanessa MRH aus unserer Zucht. An dieser Stute warst du bei der Zucht aber auch beteiligt den sie stammt ab von unseren ehemaligen Hengst Bundesprämienhengst Winnetou und der Vera van de Bekkenkamp.

(Belle vd Bekkenkamp is een dochter van Polly v Waterloo uit Pauline vd Bekkenkamp en Vera vd Bekkenkamp is een dochter van Ivo van stal de Kosterij uit de moeder van Prins: Lea vd Menger.)

Belle vd Bekkenkamp

17 september 2011; Premiekeuring Mariënheem geslaagd

Vrijdag 16 september was de keuringsdag voor enters en twenters. De Zeldzaamdochter Dusty 2 v st 't Hurkske liep in de voorste regionen van de groep en behaalde een enterpremie. Helaas was dit niet weggelegd voor de vosbonte Debbie vd Bekkenkamp (Logballes Kojak x Maaike vd Vendel).

Op zaterdag 17 september ontvingen 2 Kyrosdochters en de Grandiosodochter van Amber vd Baatehof een veulenpremie.
De Prinsdochters Akke, Alette, Wilma en W-Resi ontvingen een keurige 2e premie, evenals de aangekochte Amber vd Baatehof. Helaas moest de vosbonte Windy vd Roolf genoegen nemen met een 3e premie.

Verkocht: Debbie vd Bekkenkamp
Gekocht: Dea v stal Salland (Harvey vd Veltmaat x Atleet vd Zandkamp)

Evita vd Bekkenkamp veulenpremie

10 september 2011; Wolter vd Bekkenkamp

Op de FN Bundesschau in Bad Hersfeld (10-9-2011) is de Prinszoon (Sir) Wolter vd Bekkenkamp uitgeroepen tot reservekampioen ofwel Bundesreservesieger. Hij heeft daarmee tevens het predikaat Bundesprämienhengst gekregen. (Sir) Wolter vd Bekkenkamp is in eigendom van Michaël en Reidun Hirschmann in Barby.

 

11 augustus 2011; Paardenmarkt Enter

Bij mooi zonnig en droog weer is vandaag de 45e paardenmarkt in Enter gehouden. Er was een redelijke aanvoer van paarden en pony's. De handel ging vooral van particulier naar handel of van handel naar handel. Mijn drie aangevoerde entermerries gaan richting België.

18 juni 2011: laatste veulen 2011

Vannacht heeft de vosbonte Polly-dochter Bontje vd Bekkenkamp een vos hengstveulen gekregen. Het laatst verwachte veulen voor 2011. Stand (levend) 8 merrieveulens en 4 hengstveulens.

16 juni 2011; Anders voor 2011 beperkte deklicensie (S8)

Helaas heeft Anders van Bunswaard vóór de gestelde datum van 1 juni geen voldoende spermarapport laten zien en kan dit seizoen voor slechts (maximaal) 8 merries worden ingezet. Van de nieuwe jaargang hengsten troffen 8 van de 26 hetzelfde lot. Een uitzonderlijk groot aantal! Met name in de grote maat is de score droevig: 3 van de 6 scoorden een onvoldoende spermakwaliteit. Gezien het feit dat Anders dicht bij een score "voldoende" zit heb ik er wel vertrouwen in dat hij aan het eind van dit seizoen/ begin volgend seizoen aan de (sperma-)kwaliteitseisen kan voldoen. Zijn beste sprong (niet gepubliceerd) leverde een TNB van 1775 en een morfologie van 38% (moet minimaal 40% zijn bij een TNB van > 1000)

Hier volgt de publicatie van het NSPS


 

Premiehengsten

volume

conc.

% bew.

% morf.

TNB

 

Anders v. Bunswaard

23

245

55

33

1023

 

B-Strong of Shetlane

35

99

70

15

364

 

Baltimore v.d. Buitenweg

33

229

45

13

442

 

Belanov v. Stal Brammelo

33

116

70

22

589

 

Benno v. Heidenheim

25

35

60

24

126

 

Blitzer vv.d. Casterhof

10

284

75

43

916

 

Bolero uit den Hout

20

124

75

32

595

 

Butraqueno v. Stal Brammelo

24

86

65

48

644

 
             
             

Bovengenoemde 8 hengsten hebben met de resultaten van dit spermaonderzoek

   

niet vóór 1 juni voldaan aan de criteria die gelden voor een Premiestamboekhengst.

 

Voor het dekseizoen 2011 is daarmee aan deze hengsten een dekbeperking van 8 merries opgelegd.

De hengsten krijgen de gelegenheid om vóór 1 mei 2012 alsnog een voldoende spermarapport te

overleggen om hun status van Premiehengst te behouden.

     

14 juni 2011; James van Heesselt verhuurd

James van Heesselt, de 2e premiezoon van Berlad v Keizershof uit de kroonpreferente Anci v Heesselt, gaat dit dekseizoen naar Zenderen. Hij zal op stal "from broken colours" van Wim Brus worden ingezet op een aantal vos- en vosbonte merries.

14 juni 2011; Morten Liebas in Normandië

Gisteravond teruggekeerd uit Normandië, waar Morten Liebas is afgeleverd aan "elevage de Cabue", van Veronique en Francois Poisson, Nonant Le Pin. Maar liefst 730 km vice versa, exclusief de tourritjes gedurende het 3-daagse verblijf. We werden bijzonder gastvrij ontvangen op de Cabue en uitgenodigd voor een Normandisch diner op vrijdagavond. Wij wensen de familie Poisson veel succes met Morten Liebas!

4 juni 2011;  Kyros naar Groningen

Vandaag is Kyros van stal 't Hurkske opgehaald door zijn huurder: -de oudvoorzitter van het NSPS- Roelof Mantingh uit Nieuw Scheemda. Kyros heeft mij dit jaar bijzonder mooie veulens gegeven. Voor dekking blijven beschikbaar in Holten: Zeldzaam van Geldersoord en James van Heesselt.

1 juni 2011: Morten Liebas naar Frankrijk

De cremedun-bonte hengst Morten Liebas is verkocht naar Frankrijk. Ik breng hem zelf op 10 juni a.s. en knoop er een korte pinkstervakantie aan vast.

24 mei 2011: Zeldzaam v Geldersoord in de koppel.

Vanaf vandaag loopt Zeldzaam in de koppel merries met veulens. En het gaat geweldig! Wat een rustige hengst....

23 mei 2011: Akke met hengstveulen

Evenals vorig jaar, heeft de Prinsdochter Akke vd Bekkenkamp me weer verrast. Vanochtend liep er een licht-vos-gekleurd hengstveulen naast haar: Enzo vd Bekkenkamp. Vader: Kyros.

22 mei 2011: Prins vd Bekkenkamp Beste "medium" hengst in Denemarken.

Op de hengstenkeuring in Fredericia, Denemarken, is Prins vd Bekkenkamp uitgeroepen tot beste hengst in de groep "medium = 87 - 95 cm"  Prins kwam net 1 puntje tekort om gekwalificeerd te worden als I.Klas hengst.
Ik feliciteer Birgitte & Charlotte Christensen uit Hjørring met dit goede resultaat.


2011 Bedste Medium Hingst
II.KL.A (1/11) 9-8-8-8-8 = 41 point

Avlshingst kåret i Holland
Importeret til Danmark september 2010

22 mei 2011; Lidmaatschap Duits stamboek

Door lid te worden van het Stammbuch Sleswick-Holstein/Hamburg ev kunnen (via een internationaal dekbewijs) de veulens van mijn cremedunbonte hengst Morten Liebas bij het NSPS worden geregistreerd. De registratiekosten zijn dan 56 euro ipv 31 euro.
Geen mini-invloed (Morten is zelf 98 cm), 100% bont !! en grote kans op verdunningsfactor; cremedun, bluedun.

21 mei 2011 : Andere kleur, wel (weer) een merrieveulen

Black Lady vd Bekkenkamp (een driejarige dochter van Polly van Waterloo uit Helene-Rose vd Varenkamp) heeft vannacht een merrieveulen gekregen. Zwart; vader Kyros. Vernoemd naar oma: Elene-Rose

17 mei 2011: merriejaar

Gisteravond heeft de grotemaats 1e premiemerrie Linda vd Blikham geveulend van Kyros. Een groot en sterk merrieveulen: Elinda vd Bekkenkamp. Stand geboortes: 8 merrieveulens en 2 hengstveulens.

15 mei 2011; Esmé vd Bekkenkamp

Uit de 1e premie kroonpreferente Maaike vd Vendel is vannacht een mooi en fors merrieveulen geboren: Esmé vd Bekkenkamp. Vader: Kyros.

11 mei 2011; Eefje, het 8e veulen

Het 8e veulen van dit jaar is geboren!; Eefje vd Bekkenkamp, een vosmerrie-veulen van Liselotte vd Vendel en Kyros.

8 mei 2011; Op tijd opgehaald!

De vrijdag opgehaalde grotemaats merrie Amber vd Baatehof heeft iets voortijdig geveulend. Gelukkig is alles goedgegaan.
Vanmorgen liep er een mooi vos merrieveulen bij van Grandioso van Wegdam. Nét op tijd opgehaald dus.
7 mei 2011; Pleuntje en Elisa

Pleuntje v Keizershof heeft vannacht een mooi vos merrieveulen gekregen: Elisa vd Bekkenkamp. Vader: Kyros.
5 mei 2011; Vos uit zwart

Pauline vd Bekkenkamp; De zwarte Atleetdochter uit een Asterix-moeder heeft een mooi vos hengstveulen gekregen van Kyros. Genaamd: Eppo vd Bekkenkamp.
5 mei 2011; Amber vd Baatehof

De -van Grandioso van Wegdam- drachtige Amber vd Baatehof komt de merriestapel versterken. Amber is een 104 cm grote dochter van de Kroonsuperpreferente Debbie vd Baatehof en de middenmaatshengst Ollie van stal Westerwolde. Amber wordt dit jaar gekoppeld aan Zeldzaam van Geldersoord.

Amber vd Baatehof als twenter.

2 mei 2011; Elsje vd Bekkenkamp

Alette vd Bekkenkamp (v. Prins) heeft vannacht een mooi merrieveulen van Kyros gekregen.
28 april 2011; Ruil

Vanochtend vroeg bracht Corinna Schwarz uit Hamburg de twee cremedun-bonte shetlanders Morten Liebas (ggk hengst) en zijn 7-jarige dochter Karat's Opal Prinzess. Beide pony's zijn geruild met  de drachtige KWPN-merrie Lisa en de 3-jarige Boston vd Bekkenkamp. Boston is een mooie voszoon van Polly van Waterloo uit een Elmer van Dekema merrie. Helaas bleef Boston laag in de middenmaat steken en voor mij dus te klein.
27 april 2011; Zo kan het ook gaan

W-Resi vd Bekkenkamp heeft vannacht geveulend. Zonder toezicht. Meestal gaat het goed. Deze keer helaas niet. Een merrieveulen met het vlies nog over het hoofd. Dood. Zo kan het ook gaan.
26 april 2011; Morten Liebas

Deze week arriveert de cremedun-bonte hengst MORTEN LIEBAS op de Bekkenkamp. Morten Liebas is een in Duitsland goedgekeurde zoon van Carlos van Heesselt uit de -in 2010 overleden- bluedunbonte merrie "Lotte" van stal Liebas en meet 98 cm. Morton heeft in Duitsland verdienstelijk gefokt en is vanwege de kleurvererving ook ingezet op andere ponyrassen. Uit een welsh-B merrie heeft hij o.a. een goedgekeurde cremedunbonte hengst "Meteor" van 1.31. Morten Liebas is homozygoot bont en geeft voor 90% de verdunningsfactor door. Daarmee is Morten de enige hengst (nu) in Nederland, hoog in de middenmaat, die 100% bont fokt en een grote kans geeft op de gewilde "dun" kleur. Naast Morten komt ook zijn 100 cm metende cremedun-bonte dochter Karat's Opal Prinzess naar Holten.

Morten Liebas op de Europashow Redefin 2008; 1e Brons.

24 april 2011; Sacha (ook) naar Duitsland

Vandaag hebben Reidun en Michael Hirschmann de 1e premie-merrie Sacha vd Zuudkamp opgehaald. Zij wordt in Barby gekoppeld aan de goed verervende voshengst Wim vd Geest. Sacha draagt nu van de 1e premie, zwarte hengst Scott vd Gardensehof.
19 april 2011; Elmer

Het tweede veulen: een best voskleurig hengstveulen van de grotemaats 2e premie vos Wilma vd Bekkenkamp met als vader Kyros: gen. Elmer.
18 april 2011; Eerste veulen 2011

De kop voor 2011 is eraf: het eerste veulen is geboren. Een mooi voskleurig merrieveulen van de vosbonte Windy vd Roolf met als vader Kyros; genaamd Evita vd Bekkenkamp.
23 maart 2011; Prinszoon 't Hurkske

Bij Wim vd Heijden in Erp drie jaarlingen gehaald van mijn hengst Zeldzaam van Geldersoord. Twee -als veulen- geprimeerde hengsten en een merrie uit 's-Nederlands beste vos-moederlijn (Wendy -Dusty - Terry v stal 't Hurkske)

Bij Wim vd Heijden nog even de opfokhengsten bekeken. Veelbelovend (en in mijn ogen wordt dit de beste 3-jarige hengst voor 2011) is de zoon van Ferry v stal 't Hurkske met als vader PRINS vd BEKKENKAMP. Een twenterhengst met nu al heel veel kwaliteit en een schitterende kleur, met veel behang. Wordt dit de 4e goedgekeurde zoon van Ferry??????

Ook besloten afscheid te nemen van mijn hobbytak schapen-houderij. Dit om de vrijetijdsbesteding enigszins beheersbaar te houden. Eén advertentie op marktplaats leverde tientallen reacties op en een snelle verkoop. Was het met de shetlanders ook maar zo eenvoudig!
2 maart 2011, Export Duitsland

Vandaag geëxporteerd naar Duitsland de merries Wanda vd Bekkenkamp, Wianda II v Heem, Lotje vd Achterdijk en Adescha vd Augustinushoeve en de opfokhengsten Dennis en Dalton vd Bekkenkamp.

18 februari 2011, Kyros verhuurd

Kyros v st. 't Hurkske is voor het seizoen 2011 verhuurd aan
R. Mantingh uit Nieuw Scheemda.

26 januari 2011; Sacha vd Zuudkaamp

Vandaag de grotemaats vos "Sacha vd Zuudkaamp" opgehaald bij R. Kompagne in Niebert. Sacha is een mooi gebouwde dochter van Odette vd Zuudkaamp (volle zuster van de onlangs definitief goedgekeurde hengst Malle) en Narcos v st. 't Hurkske. Een goede zwarte moederlijn gecombineerd met een sterke (vos) bewegingslijn.
16 januari 2011; Hannover

Voor de tweede maal in drie weken een ritje naar Hannover om twee drachtige merries te leveren. De vosbonte 1.01 metende Reni gaat naar Andre Greif, Krevese in Sachsen -Anhalt  De vosbonte Herautdochter Woopie vd Bekkenkamp blijft bij Reidun u. Michael Hirschmann, Barby in Sachsen -Anhalt De merries zijn drachtig van de 1e premie voshengst Kyros van stal 't Hurkske.
8 januari 2011; Hengstenkeuring

Tijdens de zeer druk bezochte hengstenkeuring op zaterdag moest Anders in rubriek 25 zijn opwachting maken. Hij zag er best uit en Martin Kramp wist hem goed voor te brengen. In het rondstappen voor primering liep Anders zeker 10 meter voor zijn rubrieksgenoten uit. Bij het plaatsen kwam Anders eerst op de 4e plek te lopen. Daarna werd het in jurering een rommeltje.
Berno en Belanov verwisselden van plek en om onverklaarbare redenen kwam Anders plotseling achteraan te lopen. Met een 2e premie. Tot onvrede van velen!

Rubriek 25 nieuwe jaargang grote maat.

1a Berno v d Pelgrim, zwart
1b Belanov v st Brammelo, zwart
1c Black king v d Belschuur, zwart
1d Bayliss v d Veldhoeve, zwart
2a Baltimore v d Buitenweg, zwart
2b Anders v Bunswaard, vos

Ruim na de middagpauze moest Zeldzaam in de ring verschijnen. Hij was perfect in conditie gebracht door Wim vd Heijden, maar in de ring wel erg gespannen en dat maakte zijn bewegingen niet royaler. Om die reden moest Zeldzaam ook dit jaar genoegen nemen met een 2e premie. Qua type is en blijft hij echter een beste vos.

Rubriek 31 5 jaar middenmaat

1a Zico vd Kuiperij, zwart
1b Zenture v Geldersoord, zwart
1c Ys-men v st het Olland, zwart
1d Zalvados v Wenshall, zwart
2a Zeldzaam v Geldersoord, vos
2b Yaan v d Egchelsehei, vos30 december 2010; naar Duitsland

Vandaag heb ik Roosje vd Bekkenkamp en Amber v Krispeld naar Hannover gebracht. Via Michael Hirschmann (Barby) is Roosje verkocht aan Michael Winzer , Großfahner, Thüringen. Amber gaat eveneens naar Thüringen (Ralph Klimmek , Sömmerda- Schallenburg) De reis naar- en het overladen in Hannover verliep voorspoedig.

Roosje zomer 2010

18 december 2010; Beroemde oma BLOOM

Een paar leuke feiten; Anders van Bunswaard is de 33e goedgekeurde Bunswaardhengst. Volledig Jaboruder-gefokt! De 3e goedgekeurde zoon van Timothy af Jaboruder. En last but not least: Anders is de 2e goedgekeurde VOS-kleinzoon van BLOOM OF MARSHWOOD superpreferent. Twee neven op één stal.

Bloom of Marshwood KrSuperpreferent
Oma van Anders en Zeldzaam !

11 december 2010; ANDERS v BUNSWAARD GOEDGEKEURD!!

Waar ik in geloofde en wat ik hoopte is vandaag dan toch realiteit geworden: Anders van Bunswaard is goedgekeurd  als premiehengst 2011.
Gefokt op stal Bunswaard uit de drachtig geïmporteerde Roshilda af Jäboruder (Newton v Dorpzicht Pref.* Bloom of Marshwood KrSuperpref). Roshilda staat nu op stal "de Brouwerij".
Voor het vaderschap van Anders tekent Timothy af Jäboruder; kleinzoon van de in Nederland befaamde Mustang v Bunswaard.
Hoewel gefokt op "Bunswaard" is Anders eigenlijk een fokprodukt uit de Zweedse stal "Jäboruder" van Anne Pagmar en Ben Falk.
Met dank aan de fokkers én Martin Kramp (en team) voor de perfecte voorbereiding.

Anders wordt opgesteld voor de jury

25 november 2010, James v Heesselt

Vandaag met Gerard vd Biesebos overeengekomen dat James van Heesselt stal Lingehorst verruilt voor stal de Bekkenkamp. De 2e premie kroonmerrie Seline van stal de Dwarsdijk en de Prinsdochter Astrid vd Roolf verhuizen naar Beesd. James is een 2e premie-zoon van Berlad v Keizershof uit de Rivo v Baal-dochter Anci v Heesselt (krpref) James meet 98 cm en heeft een nette fokindex van 10,34

James; 16 jaar jong

4 november 2010, Deidre, Daan en Diederik naar Beieren

Vandaag zijn de drie veulens Deidre, Daan en Diederik hun reis begonnen naar Beieren. 760 km!
De nieuwe eigenaar Günther Schmid heeft ze persoonlijk opgehaald uit Holten. Ik wens hem heel veel succes met de nieuwe aanwinsten. De drie zijn vast te volgen op de site van Günther Schmid:
www.isaron.de

Deidre, Diederik en Daan in Beieren.

30 oktober 2010; Spenen en Anders

De veulens moeten het vanaf vandaag zonder moeder stellen. Allen zijn gespeend en overgebracht naar de winterweide, waar ze nu moeten wennen aan de bijvoeding met krachtvoer.

Vandaag ook Anders van Bunswaard naar Martin Kramp gebracht, die hem op zaterdag 11 december voorbrengt op de hengstenkeuring grote maat.

6 oktober 2010; Crystal v.d. Feankamp

Crystal vd Feankamp komt op de Bekkenkamp!
De groep jaarlingen wordt uitgebreid met de mooie vos Crystal. Vader: Kyros van stal 't Hurkske en moeder de alg. en erekampioene van Friesland: Sietske vd Feankamp. Vos met een volledig zwarte achtergrond. Voor het vaderschap van Sietske tekent Gresini vd Veldhoeve.

Moeder Sietske vd Feankamp; alg. en erekampioene Friesland 2010

2 oktober 2010; Merie en Anne naar Duitsland

De 2e premie-kroonmerrie Merie van stal Rishoff en de 3-jarig Anne vd Kastanje gaan een nieuwe toekomst tegemoet in Barby (bij Maagdenburg). Beide merries, gedekt door Kyros, worden volgend seizoen gekoppeld aan (Sir) Wolter vd Bekkenkamp of Wim vd Geest. Ik wens Michaël Hirschmann veel succes met de nieuwe aanwinsten.

29 september 2010; hengstveulens verkocht

De 8 hengstveulens die ik via www.marktplaats.nl  had verkocht, zijn vandaag keurig opgehaald.
15 september 2010; Anders naar hengstenkeuring

Anders van Bunswaard is opgegeven voor hengstenkeuring in december. Hij heeft zich dit jaar ontwikkeld tot een mooie, zware hengst; ik ben enthousiast..... nu de jury nog! 
5 september 2010, Prins naar Denemarken

Vandaag Prins vd Bekkenkamp opgehaald bij de huurder, Dhr. Tijssen uit Heerde, en naar Wilfried ten Dam gebracht.
Prins gaat volgende week op transport naar Denemarken waar hij -naar ik hoop- nog heel lang de fokkerij zal dienen bij Brigitte Christensen te Hjorring.
30 augustus 2010; positief nieuws

Trix is goed opgeknapt. Na een week intensieve behandeling met antibiotica en pijnstillers, loopt ze nu weer redelijk "dartel" door de wei.

Gisteren een positief bericht van hengstenhouder Jan Klomphaar uit Laren:  Lisa is drachtig gescand van de Gelderse hengst Laurentz. Verwachte veulendatum: 6/7/2011.
20 augustus; Het venijn zit in de staart

Mijn 1e premiemerrie Trix v Veldhuizen oogt ernstig ziek.
De veearts constateert een op stapel zijnde abortus: het vruchtwater is al weg en er is ontsluiting. We besluiten om het veulen "er af te spuiten" . 's-Avonds om 8 uur wordt het veulen geboren. Ca. 7 weken te vroeg; levend maar niet levensvatbaar. Om 12.00 uur 's-nachts sterft het veulen.
Ik hoop dat we Trix in leven kunnen houden.
6 augustus 2010; 2e poging Lisa

Helaas is Lisa, het Gelders tuigpaard, in de eerste dekcyclus met Galant, gust gebleven. Vandaag en morgen wordt een tweede poging gewaagd met Laurentz GP.
25 juli 2010; Vakantie

Even er tussenuit: vakantie dus. Tot ca. 8 augustus.
Na de vakantie proberen een selectie te maken van de merries die (helaas vanwege aanfok) verkocht moeten worden.
16 juli 2010; Voorlaatste veulen 2010

Het voorlaatste veulen van seizoen 2010 is geboren:
Dancy vd Bekkenkamp. Een vos merrieveulen van Wanda en Omar van Roba.
8 juli 2010; Dianda vd Bekkenkamp

Eindelijk een merrieveulen. Dochter van de grotemaats vosmerrie Wianda II v Heem en Prins vd Bekken kamp.
Een mooi en sterk gebouwd veulen! Dianda.

25 juni 2010; LISA -paard

Het moest er maar eens van komen: voor onder het zadel en voor de kar is LISA aangeschaft. Een 17-jarige merrie van Falicius x Wouter. Tuigpaard gefokt met veel Gelderse invloed. Wordt nu gedekt met Galant; een Gelderse hengst.

13 juni 2010, Prinszoon van Linda

Linda vd Blikham heeft vandaag geveulend van een mooi vos hengstveulen. Vader: Prins vd Bekkenkamp
10 juni 2010; Eentonig in geslacht; wel bont

Woopie vd Bekkenkamp (vosbont) heeft vandaag een mooi vosbont hengstveulen gegeven van Prins vd Bekkenkamp. Het wordt wel wat ééntonig met al die hengstveulens.
Een tussenstand: 4 merrieveulens en 13 hengstveulens.
Gelukkig wel bont.

9 juni 2010; Hengstveulen van Menno

Liselotte vd Vendel heeft vandaag geveulend. Het is een hengstveulen van Menno vd Horstinksteeg. Vanaf vandaag lopen ook de twee twenters Black Lady en Bontje in de koppel samen met Kyros.
7 juni 2010; Lijnenteelt

Lotje vd Achterdijk, de Elmer v Dekemadochter uit Hettie vd Achterdijk, heeft vandaag een mooi vos hengstveulen gegeven van Prins vd Bekkenkamp. Elmer en Prins zijn halfbroers via Atleet vd Zandkamp. Lijnenteelt of inteelt?
5 juni 2010; Hengstenjaar

Vandaag geboren een mooi vosbont hengstveulen "Dennis" uit de als twenter geimporteerde vosbonte merrie Reni. De tweede Prins-zoon van dit jaar. Op 2 juni werd een groot voshengstveulen geboren uit Merie v stal Rishoff. Wordt het ook voor Prins een "hengstenjaar"?
1 juni 2010; durk van sietse

Het eerste veulen in juni: Durk vd Bekkenkamp; een mooi groot vos hengstveulen van Sietse van Vries uit de 2e premie kroonmerrie Seline van stal de Dwarsdijk.
27 mei 2010, Apart gekleurd merrieveulen

Vandaag wel een bijzondere verrassing.
Pleuntje v Keizershof heeft geveulend van Orlando v st Westerwolde. Een prachig merrieveulen met een bijzondere kleur; ik scheld het nu maar uit voor "mushroom"
26 mei 2010; Onverwacht toch een veulen

Vorige week Akke vd Bekkenkamp in het weiland gebracht waar Kyros v st. 't Hurkske zijn dekdiensten verricht. Een beetje met de gedachte: Akke is gust. Weinig buik, geen uier.
Vanmorgen liep er een klein, heel licht-vos gekleurd hengstveulentje in het land. Bij Akke. Vader van het hengstveulentje is Sander vd Provincialeweg. Hiermee scoort Sander: 100% dracht; 7 hengstveulens, 0 merrieveulens.
24 mei 2010; Duvel

Het is of de duvel er mee speelt: Alweer een hengstveulen van Sander vd Provincialeweg. Moeder is de Ivo-dochter Alette vd Bekkenkamp. Hij luistert naar de verklaarde naam: Duvel.
23 mei 2010; best bont merrieveulen

Maaike vd Vendel heeft geveulend. Een prachtig vosbont merrieveulen van Logballes Kojak. Groot en sterk gebouwd.
20 mei 2010; geboortepiekje

Op 15 mei een zestal hoogdrachtige merries in de kraamweide geplaatst. Gelukkig op tijd. De eerst merrie (Adescha vd Augustinushoeve) bracht op 18 mei het eerste merrieveulen van dit jaar: vader Prins vd Bekkenkamp.
Op 19 mei volgde Amanda vd Bekkenkamp met een hengstveulen van Sander en op 20 mei volgden resp. W-Resi vd Bekkenkamp met een merrieveulen van Omar v Roba en Astrid vd Roolf met (alweer) een hengstveulen van Sander.
Tot op heden dus 5 hengstveulens van Sander. Ik heb nog twee drachtigheden kans op merrieveulen.

25 april 2010; nummer 3

Het derde vosveulen is geboren. (Alweer) een hengstveulen.
Voor het vaderschap tekent Sander vd Provincialeweg en moeder is de 2e premie, zwarte, Atleetdochter Pauline vd Bekkenkamp. Het veulen is Drie vd Bekkenkamp gedoopt.
17 april 2010; Stamboekopnames

De stamboekopnames in Mariënheem zijn een beetje teleurstellend verlopen. De 4-jarige Reni (Lars x Leon LH) scoorde met 70-65 beneden verwachting.  De drie driejarige Prinsdochters Akke, Astrid en Alette scoorden resp. 70-75,
65-75 en 65-70. Nette scores -dat wel- maar ik had ze qua type hoger ingeschaald. De Ivo-dochter Adescha moest ook genoegen nemen met een score van 65-70.
13 april 2010; Daan geboren

Vandaag het tweede veulen van 2010; Daan een mooi en groot hengstveulen van de 104 cm metende Wilma vd Bekkenkamp en Sander vd Provincialeweg. Natuurlijk voskleurig. Daan en Wilma lopen nog in de koppel op de "winterweide" met bijvoer.
11 april 2010; Prins naar de fam. Tijssen in Heerde

Prins vd Bekkenkamp is vandaag door zijn "huurder", de fam. Tijssen uit Heerde, opgehaald. Prins zal op de Veluwe vooral ingezet worden op grotere maats vosmerries en een aantal zwarte merries.
10 april 2010; Eerste veulen geboren!

Het eerste Bekkenkamp-veulen van 2010 is vandaag geboren.
Dave; een voshengstje uit Roosje vd Bekkenkamp x Sander vd Provincialeweg. Roosje is een vosbonte dochter van Heraut v Hoeve Eelwerd  en Zandra vd Kozakkenhof Kr.
3 april 2010. Pharlap vd Bekkenkamp goedgekeurd in Saksen-Thüringen

Op 1 april is in het fokgebied Saksen-Thüringen (Duitsland) de 3e Prins-zoon Pharlap vd Bekkenkamp goedgekeurd voor de dekdienst.
Pharlap is een volle broer van Wolter vd Bekkenkamp en is geboren bij Michael Hirschmann uit de merrie Magic v 't Vlasteren. Pharlap meet 99 cm. (foto volgt)
25 maart 2010, Zusjes vd Vendel

Vandaag van Martin Kramp gekocht de twee (half) zusjes vd Vendel: Liselotte 1e pr Kr en Maaike 1e KrPref. Moeder van beide dames is de KroonPreferente Ciska vd Graetenweg; een dochter van Thomas vd Veldstraat uit Strathbogie Golden Dawn. Voor het vaderschap tekenen resp. Rivo v Baal en Fellow vd Klaverhoek.
Liselotte is drachtig van Menno vd Horstinksteeg en Maaike draagt van Logballes Kojak.
30 januari 2010; Anders van Bunswaard

Anders van Bunswaard komt toch beschikbaar voor de vosfokkerij in Nederland. De 1.02 metende voshengst met een superieure afstamming werd tijdens de herkeuring niet als premiehengst toegelaten, ondanks zijn zeer nette bovenbalkscore (75 - 70). De vader van Anders is Timothy af Jäboruder; een in Zweden goedgekeurde kleinzoon van Mustang v Bunswaard.  Moeder is Roshilda af Jäboruder; de Newtondochter van de kroonsuperpreferente BLOOM OF MARSHWOOD.

De prima afstamming, de goede bovenbalkscore én het prettige karakter van Anders zijn voor mij voldoende reden om Anders volop en vol vertrouwen in te zetten in de fokkerij op de Bekkenkamp.

Anders van Bunswaard is gekocht van de combinatie Stal Bunswaard & Stal de Brouwerij. Bezoek ook de nieuwe website van Stal de Brouwerij:
http://www.brouwerijshetlandpony.nl/

Anders als twenterhengst.