5. aug, 2019

Nemar vd Bekkenkamp

Francien heeft vandaag als laatste van dit jaar geveulend. Een sterk gebouwd hengstveulen. vos. Nemar vd Bekkenkamp

16. jun, 2019

Mushroom merrieveulen

Mijn mushroommerrie Iezie vd Brabantse Wal heeft vanochtend vroeg haar 2e veulen geworpen. Evenals vorig jaar een mushroomkleurig merrieveulen die verder door het leven zal gaan als Nancy vd Bekkenkamp. Vader is Hielke v Pueske.

1. mei, 2019

Niek & Nina

Op 30 april is het eerste veulen geboren: Niek vd Bekkenkamp, een vos hengstveulen van Hettie vd Bekkenkamp. Een dag later (1 mei) diende het tweede zich aan: Nina vd Bekkenkamp; een groot vos merrieveulen van Wilma vd Bekkenkamp. Beide veulens zijn van de mushroomhengst Hielke v Pueske

9. mrt, 2019

Export Duitsland

Wegens royale aanfok in 2018 en na lang wikken en wegen een aantal goede merries verkocht naar Duitsland. Christian Blosfelder kocht de merries Amber vd Baatehof, Hilmar vd Bekkenkamp en de jaarling Merel vd Bekkenkamp. De goedsoortige Lycka vd Gaarden gaat naar Michael Hirschman in Barby.

25. jun, 2018

WONDER

Het is werkelijk een wonder: Van Hielke alleen merrieveulens: de 6e op rij.
Vannacht heeft Francien -als laatste- geworpen: een stevig, groot merrieveulen. Voskleurig. Kleinzoon Cliff heeft de naam bedacht: Milou vd Bekkenkamp

1. jun, 2018

Mushroom vd Bekkenkamp

Het eerste mushroom merrieveulen v.d. Bekkenkamp is geboren! Moeder Iezie vd Brabantse Wal en vader: Hielke v. Pueske. Hiermee worden de kleuren van vader en moeder bevestigd! Beide dus mushroom! Het veulen is wel wat mager; maar attent! Een mooie start van een "mushroom-fokkerij"

22. mei, 2018

Monique vd Bekkenkamp

Het vierde merrieveulen op rij: dit maal van Wilma vd Bekkenkamp. Opvallend is de uniformiteit van de veulens; mooi aan de maat en een lang achterbeen. Voor het vaderschap tekent Hielke v. Pueske

12. mei, 2018

Jill vd Bekkenkamp cat. A en verkocht

Op de veegdag bij Martin Kramp heeft Jill een veterinaire herkeuring ondergaan. Gelukkig waren beide ogen goed; ze vertoonden geen tekenen van cataract. Jill is daarmee toch in cat. A van ons stamboek opgenomen.
Ondanks dit positieve nieuws toch een minpuntje: ze bleek voor dit jaar niet dragend. Wegens voldoende aanfok heb ik toch besloten haar te verkopen. Ze is bij Martin Kramp gebleven.

4. mei, 2018

Derde merrieveulen op rij

Vannacht geboren: het derde merrieveulen van Hielke: Mette vd Bekkenkamp. Moeder is de Amberdochter Hettie vd Bekkenkamp (v. Sandfords Golden Gizmo)
Ook al weer een mooi en groot merrieveulen!

12. apr, 2018

Merrieveulens van Hielke

Op 10 april twee voskleurige merrieveulens van mijn mushroomhengst Hielke v Pueske. Merel vd Bekkenkamp was de eerste: Amber vd Baatehof tekent voor het moederschap. Bijzonder: het 7e merrieveulen op rij!! Van de Wilma-dochter Hilmar vd Bekkenkamp (v. Sandfords Golden Gizmo) haar eerste veulen: Moon vd Bekkenkamp. Beide veulens GROOT!

7. apr, 2018

Iezie en Jill opgenomen in stamboek

Iezie vd Brabantse Wal (mushroom) is met 70-75 opgenomen in het stamboek (cat.A) met een stokmaat van 104 cm. Deze Chris vd Provincialeweg-dochter is waarschijnlijk de enige mushroommerrie in de grote maat in Nederland EN vrij van Grandioso-bloed!. Mijn andere 3-jarige merrie: Jill vd Bekkenkamp werd met dezelfde score opgenomen en meet 105 cm. Helaas in cat. C ivm een vermoeden van cataract aan het rechteroog. Jill wordt op de veegdag voor een veterinaire herkeuring aangeboden. Beide merries zijn drachtig van de mushroomhengst Hielke v. Pueske

13. okt, 2017

Grace vd Bekkenkamp verkocht

Vandaag na de "nakeuring" in Heteren de vier-jarige merrie Grace vd Bekkenkamp verkocht aan Martin Kramp. Grace is gedekt/dragend van Hielke v. Pueske.

30. sep, 2017

Lycka vd Gaarden

Vandaag aangekocht het grote-maats-veulen: Lycka v.d. Gaarden. Een vosdochter van de 1e premie-merrie Donya v.d. Gaarden en Euforie v.d. Wechterholt. Donya heeft als vader Sander vd Provincialeweg en de grootvader is Prins vd Bekkenkamp.

27. sep, 2017

Markt Heeten

Vandaag afscheid genomen van de twee hengstveulen Leo en Lars vd Bekkenkamp.

16. sep, 2017

Premiekeuring Mariënheem

Goede resultaten voor de beide Amber-dochters: Francien (v. Zeldzaam v. Geldersoord) en Hettie (v. Sandfords Golden Gizmo) ontvingen beide een verdiende tweede premie. De Wilma-dochter Hilmar vd Bekkenkamp (v. Sandfords Golden Gizmo) was wat te veel overbouwd en moest genoegen nemen met een derde premie.

3. jul, 2017

Lars vd Bekkenkamp

Vannacht heeft Francien haar tweede veulen geworpen: een fors hengstveulen.
Lars vd Bekkenkamp met als vader Itt vd Zandkamp

4. jun, 2017

Leo vd Bekkenkamp

Na een doodgeboorte in 2016 heeft Grace vannacht een levend hengstveulen -genaamd Leo vd Bekkenkamp- geworpen. Het veulen is wel wat zwak; dus even afwachten.........Vader is Prins vd Bekkenkamp.

19. mei, 2017

Lea vd Bekkenkamp

Wilma heeft ook dit jaar het eerste veulen geworpen. Een mooi vos gekleurd merrieveulen, vernoemd naar overgrootmoeder (moeder van Prins vd Bekkenkamp): Lea. Voor het vaderschap tekent Itt vd Zandkamp.

17. mei, 2017

Basislicentie

Met een TNB van 1775 heeft Hielke v. Pueske een net spermarapport geleverd.
De onderliggende cijfers waren ook goed. Bewegend: 65% en Normaal gebouwd: 59%. Hielke is hiermee "officieel" voorzien van een basislicentie van het NSPS en daarmee voor het leven goedgekeurd!

3. mei, 2017

Hielke goede spermakwaliteit

Vandaag een telefoontje van het NSPS ontvangen met de mededeling dat de spermakwaliteit van Hielke v. Pueske goed is!
Hielke gedraagt zich mooi rustig in de koppel en heeft in de eerste week al twee merries gedekt.

29. apr, 2017

Korieke vd Zwanenkamp

Vandaag Korieke vd Zwanenkamp overgenomen van collega's Jan en Bert Aaftink. Korieke is een entermerrie uit de mooi gefokte Vieke vd Bosrand (96 cm) en mijn eigen gefokte hengst Prins vd Bekkenkamp. Een enter met oprichting en beweging die uitgroeit tot hoog in de middenmaat/ grote maat. Zeker een aanwinst voor mijn fokkerij.

27. apr, 2017

Independent vd Bekkenkamp verkocht

De grote Wilma-zoon met als vader Sandfords Golden Gizmo vandaag verkocht en geleverd aan Wilfried ten Dam. Independent heeft als 2-jarige hengst al een stokmaat van ca. 103 cm. Helaas kan ik hem vanwege familieteelt (zelf) te weinig inzetten..

22. apr, 2017

Koppel

Vandaag de koppel geformeerd. Hielke weidt nu samen met de drachtige merries Wilma vd Bekkenkamp, Francien vd Bekkenkamp en Grace vd Bekkenkamp en de guste merries: Amber vd Baatehof en Hilmar en Hettie vd Bekkenkamp. De enters en twenters nog even apart in de weide....

21. apr, 2017

Hielke naar Utrecht

Voor het verkrijgen van een deklicentie bij het NSPS is een spermaonderzoek vereist. Vandaag naar Utrecht geweest waar Hielke zijn eerste dekking mocht verrichten. Met goed resultaat. Een mooi aantal beweeglijke spermacellen: 65%. De volledige onderzoeksresultaten ontvang ik met een paar weken. Dan ook info over morfologie en uiteindelijk TNB.

8. apr, 2017

Hettie en Hilmar stamboek cat. A

De driejarige dochters van Sandfords Golden Gizmo: Hettie en Hilmar vd Bekkenkamp zijn vandaag beide met heel nette scores opgenomen in het stamboek. Hettie met als moeder Amber vd Baatehof is ingemeten met een stokmaat van 97 cm en een score van 75-75 en Hilmar, met als moeder Wilma vd Bekkenkamp, is op 103 cm gemeten met een score van 70-75.

17. dec, 2016

Hielke v. Pueske

De enige grote maats (100 cm) MUSHROOM hengst in Nederland staat nu in Holten. Vader de 1e pr. Keurhengst Henri v. Hoeve Eelwerd en moedersvader de 1e pr. hengst Felix v. 't Kampje. "Oud vossenbloed". Hielke is op de hengstenkeuring - 8 december 2016 - in het stamboek, cat. A, opgenomen en veterinair goedgekeurd. Er wordt een B-licentie aangevraagd bij het NSPS

29. okt, 2016

Hettie vd Bekkenkamp

Vandaag is Hettie vd Bekkenkamp teruggekeerd in haar geboorteplaats.
Als veulen verkocht aan Erik Boon uit Halsteren, maar omdat Hettie niet uitgroeit tot in de grote maat (geschatte eindmaat ca. 98 cm) net even te klein voor "de Brabantse Wal". Hettie is de derde dochter van Amber vd Baatehof met als vader de best verervende Sandfords Golden Gizmo. Ze is een volle zuster van de grotemaats enter Jill vd Bekkenkamp. Alle vijf dochters van Amber lopen daarmee weer in Holten: Francien (Zeldzaam), Grace (Sander), Hettie (Gizmo), Jill (Gizmo) en Kelly (Zeldzaam). Een mooi vijftal!

12. sep, 2016

Kelly vd Bekkenkamp

Is ze nou wel of niet drachtig voor 2016?: lang getwijfeld of Amber vd Baatehof in dit jaar nog een veulen zou geven, maar vanmorgen toch de verrassing: een mooi, donkervos merrieveulen!: Vader: Zeldzaam v. Geldersoord. Het ZESDE merrieveulen op rij waarvan het eerste merrieveulen (v. Grandioso) helaas als enter is overleden.

3. sep, 2016

Verkopen

Vandaag verkocht de mooi gefokte vosmerrie Chestnut vd Brouwerij en haar hengstveulen Kees vd Bekkenkamp. Samen met haar enterzoon Jason vd Bekkenkamp en de vorig jaar aangekochte Helianthus vd Nolle verhuizen naar de omgeving van Barby, Duitsland. Ik wens Michaël en Reidun Hirschmann veel fokkerssucces met deze aankopen.

19. mei, 2016

Kees v.d. Bekkenkamp

Chestnut heeft vandaag haar vierde hengstveulen op rij gekregen. Dit maal tekent Zeldzaam v. Geldersoord voor het vaderschap. Vader en moeder hebben Helmut v.d. Brouwerij als vader....

14. mei, 2016

Katrien v.d. Bekkenkamp

Francien heeft vandaag haar eerste veulen gekregen: een stevig gebouwd merrieveulen van Prins vd Bekkenkamp! Katrien vd Bekkenkamp.

24. apr, 2016

Kasper v.d. Bekkenkamp

Wilma heeft dit jaar het spits afgebeten..... Als eerste een veulen. Op zondag 24 april geboren met hulp van Herbert Beunk.. : Kasper v.d. Bekkenkamp: een groot hengstveulen van de eind 2015 naar Denemarken geëxporteerde 1e premiehengst Zeldzaam v. Geldersoord. Nu maar zorgen dat Kasper het koude en natte weer goed doorstaat en op kan groeien tot een beste grote maats voshengst. (foto's volgen)

11. feb, 2016

ITT VD ZANDKAMP naar Holten

De nog zeer vitale, 22 jarige voshengst Itt vd Zandkamp komt naar Holten.
Itt wordt ingezet op dochters en kleindochters van Prins. Lijnenteelt!
Itt is een Attentzoon uit een vermaarde (grote maats-)moederlijn: Faith vd Zandkamp KrPref, Saskia vd Zandkamp KrSuperPref, Nicoline vd Zandkamp KrSuperPref.!!!

25. nov, 2015

Zeldzaam naar Denemarken

Vandaag is mijn hengst Zeldzaam v. Geldersoord opgehaald voor transport naar Denemarken. Nieuwe eigenaresse is Helle Bungaard * Stutteri Heden * . Ik wens Helle veel success met deze fijne hengst