Stal de Bekkenkamp is een relatief jonge fokkerij van vos- en vosbonte shetlandponies in de midden- en grote maat.

In 1998 is de shetlandfokkerij opgezet met het onveranderde doel een goede vos- en vosbonte shetlander te fokken in de grotere maten. Het liefst rond de meter. Want "dat zijn de beste" volgens mijn eerste adviseur: "Luukske Aaftink" .

De eerste shetlandpony - een goeie vos van 98 cm - werd gekocht bij Gerrit en Trui de Jong oftewel stal de Menger.
Maar één is te weinig en naast deze geweldige vos
Lea vd Menger kwam de zwarte Asterixdochter Guylaine vd Lindenhoeve. Omdat Asterix ook vossen kon geven. Helaas was deze factor niet doorgegeven aan Guylaine.  Beide ponies zijn naar André Dibbits gebracht om gedekt te worden door Atleet vd Zandkamp. Atleet had ik uitgezocht om zijn fokwaarde voor beweging!! De vos Lea bracht in combinatie met Atleet mijn eerste goed-gekeurde hengst PRINS VD BEKKENKAMP.

Omdat het reizen met ponies/ veulens mij al snel verveelde werd de eerste hengst aangeschaft: Heraut van Hoeve Eelwerd; een vosbonte met een degelijke achtergrond. Heraut zat nog in zijn 4-jarige termijn en dus aan mij de opdracht om hem naar definitieve goedkeuring te brengen.
Alles met 4 benen en een hoofd moest worden aangehouden om in ieder geval aan de gewenste aantallen te komen voor de premiekeuringen.  De ponystapel groeide en groeide.
Na Heraut kwam Ivo van stal de Kosterij, werd de eigengefokte Prins ingezet, kwamen de gehuurde hengsten Omar van Roba, Donau vd Koerberg (vosfactor), Polly van Waterloo en Kyros v st 't Hurkske de fokkerij versterken en werden in 2009 de hengsten Sander vd Provincialeweg en de bijzonder mooi gefokte hengst Zeldzaam van Geldersoord aangeschaft. In 2010 kocht ik van de combinatie Bunswaard/ de Brouwerij de als 3-jarige niet gekeurde voshengst Anders van Bunswaard. Deze nog groene hengst ontwikkelde zich in het derde levensjaar boven verwachting en werd op 4 jarige leeftijd goedgekeurd. Na de euforie over goedkeuring kwam de deceptie: het sperma van Anders was (met véél hengsten uit de "zwart" fokkerij) onvoldoende. Aan Anders werd -ondanks dat hij zou worden gebruikt voor "outcross"- een dekbeperking opgelegd van 8 merries. Anders is één jaar ingezet op stal 't Hurkske en één jaar op de Bekkenkamp. Begin 2013 is hij - ongeveer tegelijkertijd met Sander vd Provincialeweg- verkocht aan zijn feitelijke fokkers: Anne Pagmar en Ben Falk in Zweden. Omdat de kosten van het "aanhouden" ten behoeve van goedkeuring van jonge hengsten niet meer zijn op te brengen, heb ik in 2013 de Deense hengst Sandfords Golden Gizmo aangeschaft en nadien gebruikt. De goedfokkende hengst Zeldzaam v. Geldersoord heeft in die jaren de fokkerij gediend op resp. stal de Wechterholt en stal de Borgelaar, maar is inmiddeld verkocht naar Denemarken. In het seizoen 2016 heb ik de hengsten Itt vd Zandkamp en Prins vd Bekkenkamp ingezet

In de periode 2014-2016 heb ik tevens besloten om in aantal shetlanders danig te krimpen en me volledig toe te leggen op twee grotemaats moederlijnen: Wilma vd Bekkenkamp (v. Prins vd Bekkenkamp) en Amber vd Baatehof (v. Ollie v st. Westerwolde) Twee stammoeders met een stokmaat van 103/104 cm. De vrouwelijke nakomelingen met als vaders Sander vd Provincialeweg (Grace), Zeldzaam v. Geldersoord (Francien en Kelly) en Sandfords Golden Gizmo (Hettie, Hilmar, Jill) zijn allen grotemaats of hoog in de middenmaat. Als "extra" is in 2016 de mooi gefokte grotemaats Mushroom enter: Iezie vd Brabantse Wal aangeschaft. Een Chris vd Provincialeweg uit een Baatehofmerrie (Oetske).

Om de mushroomkleur in mijn fokkerij te brengen is eind 2016 de grote maats MUSHROOM hengst Hielke v Pueske aangeschaft. Cat. A en vet. goedgekeurd tijdens de jonge hengstenkeuring 2017. Hielke dekt met een B-licentie en wordt nu volop ingezet op eigen merries.
Wilma vd Bekkenkamp; 2e premie.
Vader Prins vd Bekkenkamp. 104 cm.
Een échte!