Heraut v Hoeve Eelwerd

Heraut is de eerste hengst die ik heb ingezet op de Bekkenkamp. Na een goede start bij fokker/eerste eigenaar T. Oudman uit Delfzijl (Hoeve Eelwerd) heeft Heraut door een goede nafok op de Bekkenkamp zijn definitieve goedkeuring ontvangen. Heraut heeft er voor gezorgd dat ook de vosbonte pony's op de Bekkenkamp ruim zijn vertegenwoordigd. Heraut is een zoon van Dageraad vd Zandkamp uit de meervoudig bontenkampioene Yvonne vd Kruisstraat (krPref)

Heraut heeft 'veel wit' maar fokt prachtig bont.

Ivo van stal de Kosterij

Ivo (v. Excellent vd Uitweg) is een kleinemaatshengst van 92 cm.  Moeder is een Berlad. Ivo geeft degelijke, correcte vossen. Op de Bekkenkamp staat een goede dochter en een kleindochter van Ivo.

Ivo is op 5 december 2009 geëxporteerd naar Duitsland.

Ivo in de winter

Prins vd Bekkenkamp

Prins is een 1e premiezoon van de onvolprezen Atleet vd Zandkamp Pref. en de helaas te vroeg overleden kroonmerrie Lea vd Menger. Prins is dus gefokt uit twee degelijke vossenlijnen met topbeweging!. Deze goede voseigenschappen heeft Prins zelf ook en hij geeft dit ook goed door aan zijn nakomelingen. Prins zelf heeft een schofthoogte van 96 cm en een voorlopige fokindex van 12,34

Van Prins zijn reeds vier zonen goedgekeurd in Duitsland.  (Sir) Wolter vd Bekkenkamp; vos 103 cm,  Aron vd Bekkenkamp; vosbont 101 cm ,Pharlap vd Bekkenkamp; vos 99 cm en Chico v st.'t Hurkske; vos 94 cm. (Sir) Wolter en Aron werden bij hun goedkeuring SIEGERhengst.

Op 5 september 2010 is Prins geëxporteerd naar Denemarken waar hij op de stoeterij van  Brigitte Christensen te Hjorring  zijn invloed heeft laten gelden. Begin 2015 is Prins weer teruggehaald naar zijn geboortegrond: Holten. In eigendom van de gebr. Aaftink (stal de Zwanenkamp) en ter dekking.

Polly v Waterloo

Polly is in 2007 en 2008 ingezet op eigen merries en een aantal gastmerries. Polly is met plezier gebruikt als koppelhengst en heeft voor mooie nafok gezorgd.
Polly heeft -binnen de vossenfokkerij- een bijzondere bloedvoering. Vader is de zwarte, goedfokkende Iwan vd Tienmaatsweg en moeder is een kroondochter van de preferente Balade vd Römer. Polly is eigendom van 
W vd Heijden uit Erp (stal 't Hurkske) 

Polly als 3-jarige hengst

Omar v Roba

Omar is een 2e premie-voshengst van 97 cm; gefokt én in eigendom van R. Beijering uit Valthe.
Omar is in 2008 en 2009 beperkt ingezet vanwege de positieve impuls die hij kan geven aan beweging en 'mooie hoofden'. Omar is een zeer handzame, rustige en betrouwbare hengst in de koppel. Omar is een Berlad van Keizershofzoon uit een kroonmerrie van Leopold vd Strengstraat.

Winterfoto van Omar

Kyros van stal 't Hurkske

Kyros is een 99 cm metende, 1e premie zoon van Bram vd Gathe uit de meervoudig hengstenmoeder Ferry van stal 't Hurkske (Kismet v Bunswaard)
Kyros is definitief goedgekeurd met een fokindex > 11
Kyros is in 2010 vol ingezet op mijn merries met uitstekende resultaten in de nafok.

Sandfords Golden Gizmo

Golden Gizmo is gefokt door Ann Sandford uit Denemarken. Hij behaalde op de Deense hengstenkeuring 2009 43 punten! en werd daarmee opgenomen in de hoogste klasse (1); vergelijkbaar met een 1e premie in Nederland. Vader is de Engels gefokte 1e klas kampioenhengst Golden Jaffa of Kinkell en moeder is de lichte vosmerrie Cherrie, opgenomen in klasse 2a.

Golden Gizmo is een mooie, lange hengst met een mooie voskleur en lichte staart en manen. Met een sprekend hoofd, zeer goed type en beste, soepele bewegingen. Golden Gizmo heeft met glans (26,3 pnt) zijn ABOP proef volbracht en is ook zeer geschikt voor het fokken van gebruiksponies!


Deens keuringsverslag:

Zeer goede type met goede kleur en mooi hoofd. Goed gebouwd met goede halslengte. Passende ledematen, goede hoeven. Beweging is zeer goed en actief in stap met goede onderbrenging. Zeer goede en vrij aangrijpende draf. (vertaald uit Deens)

stmb nummer: SH 610
geboortedatum: 26.06.2005
klasse : 1 
punten: 9-8-8-9-9=43
kleur: Lys rød, lys man og hale
schofthoogte: 99cm 
pijpomvang: 15,5 cm
Kåring: Eksteriørkåring Shetl. Fredericia 09.05.2009
Rangorde in groep: Nr 1 af 8

"Lang lijn" (vergelijkbaar met ABOP)

Matrialeprøve: Bestået
11.10.2009
Ringsted
9 - 8.3 - 9
Temperament:
Lydighed for hjælpere, villighed og samarbejde:
Temperament i alt:
Skridt:
Trav:
Overgange og bøjninger:
Ponyens præstation i alt:
Ekvipagens stand, tilpasning og harmoni:
Brug af hjælpere:
Nøjagtighed i figurerne:
Fremviserens præstation i alt:
Samlet resultat:
9
9
9
8
8
9
8.3
9
9
9
9
26.3Gizmo is verkocht aan Reidun & Michaël Hirschmann, Barby en staat daar ter dekking!